fredag 31 juli 2009

Nordens Ark

Har varit på Nordens Ark idag. Det blåste väldigt mycket, men vi såg nästan alla djur. Snöleoparderna fick mat när vi var där, så man såg dem verkligen på nära håll.Killingar som bara var några timmar såg vi också.

På vägen hem stannade vi på Plantagen och som vanligt var det någon som sa måste vi ha så mycket blommor?

När vi kom hem hade korten från Extra film kommit. Flera jättebra på Hugo och Harry.

torsdag 30 juli 2009

regn

Regnet vräker ner och det blåser. Vart tog solen vägen? Ska ut och äta ikväll igen med Erik och några kompisar till honom på Old beefeater inn.

Imorgon bär det av till Nordens Ark.

tisdag 28 juli 2009

Datorn och bredbandet funkar i affären men inte hemma. Ett mysterium. Ringer man suportern ska man bara avinstalera och ominstalera hela tiden. Ska tydligen finnas en 3G mast på Lisa Sass gata, gatan bredvid vår men vi har enligt datorn inget nätverk. Mystiskt.

Får trösta mig med en god fiskmiddag ikväll.

måndag 27 juli 2009

Bredbandet inlämnat igen. De hör av sig under dagen eventuellt blir det datorn också som får lämnas in. Verkar som jag åkt på måndagsexemplar av både dator och bredband.

Har shoppat lite idag. Det piggar upp i regnet. Ska snart ut i regnet igen för att handla mat.

söndag 26 juli 2009

Åt god mat igår. Sven skrämde dock slag på mig när han drack ur halva glaset på en gång medan vi drack drinkar. Det var dock bara vatten i glaset.

Annars har det inte hänt så mycket idag mer än att jag fick ett utbrott över mitt bredband igen.

lördag 25 juli 2009

varför kan det aldrig funka?

Bredbandet som jag hämtade idag fungerar fortfrande inte. Ska åka till dataaffären på måndag igen med dator och alla kvitton. Hoppas de kan göra något åt det annars vill jag ha en ny dataor. Man betalar ju varje månad för det mobila bredbandet och vill ju att det ska funka.



Närke var trevligt som vanligt. Hugo och Harry hade ju inte träffat Sven sedan i februari men det märktes inte ett dug. Han var mer värd än faster. När vi gick promenad fick han bära på båda två. Vi var till Kolmården en dag också med Martina och Marcus. Vädret var bra och vi såg många djur.

Sedan var vi till min kusin Karin och hennes barn. Det var kul att träffas då det är tre år sedan.

Undrar just om Hugo och Harry saknar sina barnvakter. Jag saknar dem iallafall.

Erik och Maria bkom vid halv ett inatt. Vi ska ut och äta ikväll då Maria fyller år.

måndag 20 juli 2009

packat igen

Nu är resväskan packad för Närke och Pålsboda. Presenter till Hugo och Harry är också inslagna. Hoppas på lite solsken medan vi är där.

När vi kommer hem får vi besök. Erik och Maria. Med andra ord Canadabesök. Hur länge de är här vet jag inte.

Bloggar igen på lördag. Pappas dator används på egen risk och mitt bredband är inte lagat än. Hoppas det är helt när vi kommer till Göteborg igen.

söndag 19 juli 2009

slappardag

I dag har jag inte gjort något speciellt. Bara varit inne och läst. Imorgon blir det tvtt och packning för några dagar i Pålsboda. Vill att mitt bredband ska vara lagat nu.

lördag 18 juli 2009

Det fina vädret är borta. Det har regnat hela dagen. Skönt med en dag när man kan slappa utan dåligt samvete. Har läst Amelia som kom på posten när vi var borta.

I kväll blir det fisk och räkor.

hemma igen

Nu är vi hemma från Malmö. Vilken trevlig stad som jag gärna åker tillbaka till flera gånger. Trevlig shoppingstad också. Det måste ha varit någon som tänker på alla män som inte tycker om shopping. det fanns bänkar utanför många av affärerna och små parker överallt där man kan lämna av sina motvilliga män och kunna titta i affärerna i lugn och ro.

Vi var och tittade på Turning Torso också och fikade precis vid vattnet. Malmö museer var också värda ett besök. Vi åkte till Lund över dagen. Det var ett helt företag på grund av alla spårarbeten. Vi kom dock både dit och tillbaka tillslut. Lund har en väldigt fin botanisk trådgård.

Hotellet var perfekt. God frukost och den mat som ingick då vi hade tre middagar var också väldigt god. Quality Hotel konserthuset är alltså att rekomendera.

Första kvällen åt vi på en italiens restaurang Casa Mia. Jag hittade en förrätt med vitlöksbröd och parmaskinka och det var bland det godaste jag ätit på länge. Parmaskinkan låg på brödet och det var en sallad till. Huvudrätten med scampi, champinjoner och gorgonzolasås till pasta var också väldigt god. Annars är Möllevångsttorget och restaurangerna där omkring också väldigt trevliga. God mat och stora portioner.

Sammanfattningsvis. Åk till Malmö. Det tänker jag göra flera gånger.

lördag 11 juli 2009

Lämnade in bredbandet idag. När jag kom in iaffären säger tjejen som jobbar där:det var du med bredbandet va? Välkänd men i det här fallet tror ag det är possitivt. Hoppas det går att laga.

Har packat inför Malmöresan imorgon, så något bloggande blir det inte förrän om en vecka igen.

fredag 10 juli 2009

fortfarande trasigt bredband

Har varit till dataaffären och fick nytt simkort. Fungerar inte ändå. Får väll åka dit i morgon igen och lämna in bredbandet.

Har gjort så roliga sysslor som att tvätta ch ståda idag.

Imorgon blir det packa av. Vi åker till Malmö på söndag.

onsdag 8 juli 2009

solen tillbaka

Idag har vi sol igen. Hade besök av mia med man och barn idag. Sven stortrivdes i sin roll som lekfarbror. Han tog mig till hjälp då det skulle plockas blåbär i skogen dock.

Vi har grillat och ätit jordgubbspaj.

Sitter vid svärföräldrarnas dator då mitt mobila bredband från 3 inte vill funka. Har varit lite trögt sedan jag kom hit. Hoppas det fungerar imorgon igen .

Imorgon bär det av hem till Göteborg igen.

tisdag 7 juli 2009

regn

Idag regnar det. Solen skiner nästan för att det sedan ska börja regna igen.

Vi åt rökt sik med potatis och skagenröra till lunch. Homos passade bra till också. Fast vi fick efterlysa maten för Sven kom aldrig hem med den. Han hade stannat hos Mia. Hon kommer förbi här imorgon med man och barn.

Kvällsmaten står i ugnen. Kyckling inlindad i bacon med soyasås. Ris till

måndag 6 juli 2009

Hammarö

Är på Hammarö. Vädret blev sämre och sämre ju längre vi kom. På tåget fick jag ta på mig leggings. Så mycket kläder har jag inte haft på länge. I Göteborg var den kvalmiga vädret fortfarande kvar. Här på Hammarö regnar det och är 16 grader.

Vi har varit på Mitt In City och shopat idag. Sven hittade äntligen en kortärmsskjorta och ett par shorts till och en enfärgad slips. Slipsarna han har är aldeles för mönstrde. Så nu blev det en blå enfärgad. Bröllopsslipsen som jag köpt till honom vill han inta använda. Den är lila. Kan det bero på att Svens bror sagt att det är en bögfärg på slipsen.

söndag 5 juli 2009

Har packat resväskan inför resan till Hammarö i morgon. Det är bara necesären och datorn kvar. Kanske är det som pappa säger att jag är databeroende när jag måste ta med mig datorn. Vem vet. Föresten tror Sven han ska få använda min dator nu under semestern. Vi får väll se. Det går iallafall inte att spela några knäppa spel på den.

Svalare väder idag. Tunnt molnlager man ser solen skymta igenom. Termometern når bara upp till 25 grader idag.

lördag 4 juli 2009

Värmen är fortfarande kvar. Pratade med mamma idag och de hade haft åska igår och hade det inte alls lika varmt som vi idag. Har öppnat fönstret även i extrarummet så där är det ljuvligt svalt idag.

Sitter nu på ballkongen med datorn. Sven har inte kommit på vad min blogg heter än och jag har låst mitt konto på datorn så han inte kan logga in på det. Om han måste låna datorn på semestern får han logga in på ett gästkonto.

fredag 3 juli 2009

semester

Nu har jag äntligen semester. Skönt. Kollegan försökte paja skrivaren idag med genom att skriva ut på kartong igen. Trodde att det gickom man bara tog ett a4. Det är ju längre in i skrivaren det trasslar sig. Hon skrev ut iallafall och vägrade lyssna när jag sa igen att det inte går att skriva ut på kartong med våran skrivare.

Andra kollegan får inte högre lön om hon byter jobb snarare lägre då hon redan ligger över medelvärdet.

Ska äta en god fiskmiddag ikväll igen och ta en Jäger för att fira in semestern.

torsdag 2 juli 2009

Idag kom två barn vid klockan 9.00. De var först och blev väldigt häpna för fröken hade stökat till. Jag hade städat ur alla blå plastbackar som vi har leksaker i.Allt från lego till plastdjur. Jag sorterade allt i rätt back och diskade det som kunde diskas och diskade även backarna. Det var leksaker på tork på hela golvet när barnen kom.

Ska äta makrill, röra och potatis ikväll. Vi orkar inte laga något avancerat i värmen, men lite potatis orkar man ju altid koka.

Åt sambuca på jobbet idag. Somaliska piroger som en arbetskamrat gjort. Väldigt goda. Nedräkning för semestern bara morgondagen kvar. Jobbar från 11-16.

onsdag 1 juli 2009

två arbetsdagar kvar

jobbar bara två dagar till innan semestern. Idag försökte ena kollegan paja skrivaren genom att skriva ut på kartong. När jag kom till jobbet sa hon att bläckpatronen var slut och hon inte visste hur man bytte den. Jag bytte men det blev fortfarande inte bra. Jag sa att hon nog hade för tjockt papper men det ansåg hon inte alls. Vi skrev senare ut på vanligt papper jag och en annan kollega och det fungerade utmärkt.

Värmen är fortfarande kvar. Hoppas det inte är så här tryckande värme när vi ska åka tågbuss till Trollhättan på väg mot Karlstad.