lördag 28 november 2009

vad mysigt det ser ut när man tittar ut genom fönstret. Det lyser ljusstakar och stjärnor överallt. I Bergsjön var vi ensamma på våran gård.

På onsdag blir det första julklappsköpet på stan. Julklapp till Hugo och Harry. Det lutar åt lego men vi får se. Två julklappar är redan inhandlade. Till mamma och Martina. Är klar över vad de andra vill ha också så det är bara att ge sig ut ihop med alla andra julklappsköpare.

fredag 27 november 2009

Kan man köpa någon för sju spänn?

Vid mellanmålet idag talade en femårig pojke om för mig att han hade sju spänn i fickan. Han undrade om jag kunde gissa vad han skulle ha dem till. Jag gissade på allt möjligt men allt var fel. Han skulle köpa ett barn för pengarna. Han tycker jättemycket om en ett och ett halvt årig pojke som går hos oss och vill gärna ha en lillebror. Så det var honom han skulle köpa för pengarna. Jag sa att hans mamma och pappa nog inte skulle vilja sälja honom, men det trodde han nog skulle gå bra. Ett och ett halvt årimgen var ledig idag så han ska fråga på måndag och ha med sju spänn då också.

Nu är det klart med flytten. Flyttlasset går den sjunde januari och barnen börjar den elfte januari. Känns bra att äntligen veta när det blir.

torsdag 26 november 2009

Pim

Jag får mina kompdagar till jul. Jag hade glömt att skriva vart text, musik och bilder kom ifrån. Det är nu åtgärdat och jag hoppas det duger man kan ju aldrig veta.

Imorgon har vi lite barn. Pilgrimsfärden till Mecka firas. Beiram tror jag det kallas.

onsdag 25 november 2009

Snart advent

Vad mysigt det ska bli att i det här gråvädret få tända alla ljusstakar till advent. Idag har det verkligen regnat hela dagen.Blåst har det också gjort. Veckoorna bara försvinner. Snart är det helg och på Söndag kommer Svens mamma och pappa hit.

tisdag 24 november 2009

Bio

Var på bio i folkets hus med de äldsta barnen och VFU studenten idag. Det var spöket Laban som visades. Våra barn var dujtigast fast de var näst yngst. de pratade sedan om bion hela dagen. Efter lunch fick de rita något från filmen. Det blev många fina spökbilder som sedan hamnade på väggen.

Min kollega tycker det går aldeles utmärkt att flyta avdelningen på jullovet. Hon vill ändå inte vara ledig utan vill vara ledig i vår istället. Vi andra då som sparat dagar till jul? Vi ska planera detta på måndag då vi har APT.

måndag 23 november 2009

Nya chefen

Det blir nog bra på nya stället. Chefen verkade ha många bra ideer. det som kom lite som en chock var flytt redan i jul. Vi trodde sportlovet men sista ordet är inte sagt.

Läste Bamsesaga idag. Bra tyckte de stora barnen. De väntar efter nästa gång.

söndag 22 november 2009

tidigt ute

Det är advent om en vecka men sakerna åkte fram idag. Sven var ledig och kunde hjälpa till med att byta gardiner och bära upp saker från källaren. Det gick ganska bra. De gamla gardinerna var bra tyckte han men när de nya kom upp fick till och med han erkänna att det blev snyggt.

Det har regnat hela dagen så jag har inte varit utanför dörren. Imorgon blir det möte med nya chefen.

lördag 21 november 2009

Optikern

Då vet jag varför jag haft ont i huvudet. Synen hade ändrat sig igen. Så nu är man lite fattigare lagom till jul.

Sprutan märker jag inte så mycket av. Armen är lite öm och svullen bara.

fredag 20 november 2009

vaccinerad

Då var jag vaccinerad mot Svininfluensan. Behövde bara vänta 20 minuter efter att de hade öppnat på att bli vaccinerad.

PIM 3 är nu ivägskickad som en filmfil. Hoppas den duger äntligen.

Imorgon ska jag till optikern och kolla synen. Sven gjorde det samma igår och blev 7000 fattigare.

torsdag 19 november 2009

veckorna går snabbt

Tänk att det redan är första advent nästa söndag. Allt känns lite ljusare när ljusstakarna kommer fram. Det är en rolig tid på jobbet också. Barnen älskar den här tiden. Vi pratade idag om vad vi brukar göra innan jul på förskolan. Pepparkaksbak, lucia och tomten nämnde alla. Tomten har kusiner fick jag också höra. Han kan ju inte vara där uppe och nere samtidigt. Uppe var Norrland och nere Skåne.

Två barn på jobbet ska gifta sig när de blir stora talade de om idag. Den tredje som var med i diskussionen ska aldrig gifta sig. Han ska bo själv för då kan man äta hur mycket godis man vill.

onsdag 18 november 2009

regn och blåst

Det har blåst och regnat idag. En riktig grå dag med andra ord.

Gissa vem som jobbar sena pass i jul 15-01? Det innebär att vi firar julafton själva i Göteborg och att jag åker till mina föräldrar på juldagen och är kvar tre dagar. Nyårsafton jobbar Sven dag och är sedan långledig. Fira nyår ihop har vi nästan aldrig gjort. Någon av oss har alltid jobbat.

tisdag 17 november 2009

snoka

Vi hade promenaddag idag med de stora barnen jag och en kollega från andra avdelningeen. Vi gick och hälsade på på min nya arbetsplats. Barnen där var på andra sidan huset så baksidan var fri samtidigt som man kunde prata lite med folk som jobbade där. Jag och den jag jobbar ihop med var tydligen önskade på det nya stället. Tydligen har vi gott rykte i området. Känns kul att höra. När jag sa detta när vi kom tillbaka till förskolan säger hon jag jobbar ihop med att det inte alls är säkert att hon ska flytta med. Det är samma kollega som sökte nytt jobb men ångrade sig. Isiotiska kollegan behövde vi ju inte göra något åt eftersom hon ju sökt skola. Hade vi inte gjort något hade hon ju varit kvar än. Man kan inte vara så konflikträdd om man ska kunna trivas. Hon är den första att klaga men vågar aldrig säga vad hon tycker om ingen annan sagt det först. En överflyttning av personal innebär ju bara att man flyttar över till nya stället det blir ju ingen intervju eller så. Kollegan kanske bara följer med om hon får löneförhöjning sa hon också. Skulle inte tro det med den ekonomi som Göteborgs stad har.

Något vaccin blev det inte. Det var slut. Tidigast i nästa vecka är det min tur.

måndag 16 november 2009

vaccin

Läste i GP idag att alla friska personer under 40 ska få vaccin nu. Ska försöka få vaccin i morgon. Har tidigt pass på jobbet så eftermidagen är räddad.

Man ska tydligen akta sig för att säga något på jobbet. Öppnar man munnen åker man på ett och annat. Skriva inbjudan till informationsmöte och baka en kaka till julavslutningen för personalen. Någon som har ett bra kakrecept? Tages tacksamt emot.

söndag 15 november 2009

adventssaker

Har varit och köpt en ny ljusstake för levande ljus i smide idag på Cervera. Den andra jag hade var det någon som slog sönder mitt i advent för två år sedan. Vi fick raskt köpa en ny och den har jag aldrig tyckt om. Vit och i trä inte riktigt min smak. Förhoppningsvis går den här inte sönder så lätt. Lite röda ljus inhandlades också.

lördag 14 november 2009

Avslappning

Dagen har inte innehållit något särskilt. Lyxar till det med tapas och godsaker från fiskboden nu i kväll. Sven är på jobbet så jag har kvällen för mig själv.

Till dansbandskampen blir det kex, ost och vindruvor.

Har börjat med Karin Wahlbergs nya bok. "Matthandlare olssons död". Lika bra som hennes tidigare. Tycker om att läsa böcker av våra svenska deckarförfattare och de kvinliga skriver ruskigt bra.

fredag 13 november 2009

Då var det klart

Jag och min kollega följer med barnen till nya förskolan. kollegan vill börja packa redan i mellandagarna. Vad ska vi ha för verksamhet i Januari och halva februari då? Det hon kan packa är sina saker hon tagit med till förskolan som finns överallt. Det blir kul med flytt ser fram mot den. Kollegorna på nya stället verkar trevliga.

det kom lite snö idag och en pojke sa att nu kommer tomten. Vi pratade om att det blir om en och en halv månad. Han hoppades att den riktiga tomten skulle komma till förskolan i år. Rikriga tomten är Sven. Förra året kunde han inte och en kollega var tomte. Hon spelade över så inte ens barnen tyckte det var kul.

torsdag 12 november 2009

efterfrågad

Idag kom en liten tvååring tillbaka efter att ha varit sjuk. Mamma berättade att hon sagt igår till flickan att hon skulle få gå till förskolan idag. När mamma väckte henne i morse hade hon sagt "Gå Magika" vilket är hennes namn på mig. När hon såg mig idag kom hon springande och skulle upp i knät. Känns roligt att barnen pratar om en hemma och i possitiva ordalag.

onsdag 11 november 2009

onsdag

PIM fröken har redan svarat. Tydligen var filen sparad som projektfil och inte filmfil, så det är bara att spara om. Ska ta i tu med det i morgon eftermidag.

Det är inte lätta att vara liten och trött. Hade en liten kille som somnade med huvudet i talriken idag. Kunde inte lämna de andra barnen så jag fick skjuta undan tallriken. Med lite asistans av en fyraårig flicka kom han till sin madrass och reagerade för en gångs skull inte då jag lade honom där. Han sov sedan i en och en halv timme.

Det var rena barninvasionen idag. Till mellanmålet dukade vi två bord. Det har vi inte behövt göra på hela terminen annars.

tisdag 10 november 2009

Var och tittade på min eventuella nya arbetsplats igår. Nya fräscha lokaler, men möbleringen kommer att se kul ut med våra gamla möbler. Det märks ju dock att stället är byggt för den storlek på barngrupper vi faktiskt har.

Idag har det varit regn som sedan gick över i snö, men det stannade inte kvar på marken. Hade en fyraåring som skrev sitt namn själv idag efter att jag skrivit det före på papper. Han var mycket stolt och pappret fick minsann inte sättad in i portfolion för det skulle med hem.

Har varit och tittat på ny digitalkamera till mig idag. Jag önskar mig det av Sven i julklapp. Vi hittade en fin Canon. Vad tekniken gått framåt sedan mitt förra kameraköp för sex år sedan.

söndag 8 november 2009

shoppingsöndag

var på stan för att äta lunch med Sven idag. Hann också shoppa loss på Åhlens. De hade fått in så fina julgardiner så jag bestämde raskt att det behövs förnyas till julen här hemma. Sven tyckte de gamla gardinerna dög. Vi har haft dem sedan vi flyttade ihop så de behöver bytas ut. Varför tycker karlar att saker till hemmet är onödigt?Om vi inte köpte skulle väll ingett finnas av inredningsdetaljer och annat? Hos oss köper jag det mesta till hushållet. Det är kanske bäst för vem vet vilka gardiner jag skulle få ha om Sven valde?

lördag 7 november 2009

PIM 3

Har gjort en ny version av PIM 3 idag. Hoppas den duger. Hade lite press på mig för en annan kollega behövde mikrofonen. Det var bra eftersom det äntligen blev gjort. Hoppas nu det blir godkänt för då har jag fem kompdagar till jul.

Har ätit sill och potatis med en snaps till och köttfärslimpa och potatis ikväll.

fredag 6 november 2009

Ny arbetsplats?

Nu är det klart. Min avdelning ska flytta till den nya förskolan, men vilken personal som ska med är inte klart. Dock anser jag att cheferna inte är kloka om våra stackars barn ska få ny personal igen då vi äntligen fått ihop gruppen. Det blir att lista alla argument för att vi ska få fortsätta med våra barn. Mer i detta ämne lär komma.

Svininfluensan är på en av de andra förskolorna i området där jag jobbar. Snart är den väll hos oss. Läste i GT att jag inte kan bli vacinerad förän vecka 49. Då har jag väll fått influensan för länge sedan.

torsdag 5 november 2009

10 barn

var är alla barn? Vi hade bara 10 barn idag. 3 misstänker vi dock starkt inte kommer för mamma tycker det är för kallt. Men var är resten? Man ska väll inte klaga. Det har varit lugna och sköna dagar hela veckan. Man hinner verkligen med alla barn. Samttidigt som mann hoppas att de inte har influensan. Vaccinationen av riskgrupperna är klar här. Nästa vecka börjar barn vaccineras. Man kan inte låta bli att undra om man hinner bli vaccinerad själv.

onsdag 4 november 2009

isvindar

Det blåser isande kallt idag. För att få upp värmen när jag kom hem från jobbet tog jag en varm dusch och satte på mig myskläder. Planerna var att inte gå utanför dörren mer idag. Sven ville dock ha juoce och filmjölk hemköpt sa han då jag pratade med honom på telefon. Sagt och gjort när jag samlat mod var det bara att gå ut. Närmsta affären var stängd. Klockan 18.00. Har den fått stänga. Var bara att gå till nästa affär klädd i myskläder. Tur det var mörkt. Orkade inte byta om.

tisdag 3 november 2009

sushi

Idag har jag ätit sushi för första gången. Det har öppnat en liten restaurang på torget hos oss. Jag måste säga att det var riktigt gott. Inte sista gången jag äter det. Jag får nog aldrig Sven att prova så det får väll bli när han jobbar som ikväll.

måndag 2 november 2009

regn och rusk

Det har regnat och blåst hela dagen. Tydligen ska morgondagen bjuda på liknande väder.

Fotona kom idag. Vi hade en duktig fotograf i år. Hon fick de flesta barn att le. Till och med en pojke som gråtit hela hösten efter sitt sommarlov. Fröknarna tog också kort. En femåring på jobbet tyckte att Sven skulle få ett kort att ha på sitt skrivbord. Det hade han sett i filmer att man ska ha. Jag talade då om att Sven delar skrivbord på sitt jobb och de andra kanske inte vill ha en bild på mig. Det var inget problem. De kunde lägga bilden uppochner eller stoppa den i en låda.

söndag 1 november 2009

långhelg

Tänk att helgen gått så fort fast man varit ledig tre dagar och det är inte ens två månader kvar till jul.Får se hur Sven är ledig. Vi har som vanligt stängt i mellandagarna.

Har varit lite nostalgisk idag och tittat på några avsnitt av Lilla huset på prärien. Enlig Sven helt obegripligt att jag kan se det. Jag har säsong 1-5 och tycker det är lika bra som när jag var yngre.