söndag 31 januari 2010

blommor och presenter

Har äntligen bytt ut de sista visnande julblommorna i fönstren. Hortensior och vårglöd. 2 års presenter till Hugo och Harry blev också inköpta. Cd med disneysånger och en med Astrid Lindgren sånger och sagor. Lego också. enligt deras mor behövde vi inte köpa något mer. De fick ju foton och anons i tidningen när de fyllde år. Jag kan ju altid säga att de här presenterna är från Sven.

Ny arbetsvecka imorgon. Hoppas att allt inte är mitt fel denna vecka också.

lördag 30 januari 2010

mattelitaratur

Känner mig riktigt duktig. Har läst merparten av literaturen till nästa vecka. Som belöning väntar en Hänt Extra.

fredag 29 januari 2010

helg

Äntligen helg. Ska bli skönt. Det är jobbigt att få otaliga inpass per dag så fort arbetstider kommer på tal att allt är mitt fel.

Helgen kommer att bestå av pluggande och presentinköp till Hugo och Harry. Sven jobbar.

torsdag 28 januari 2010

Allt är mitt fel

Gamla kollegan går runt och är jättesur på grund av nya schemat.Allt är mitt fel för att jag gick med på ett så dåligt schema. fast vi egentligen aldrig hade något val. Bygger det på att det är två som är tidiga och man är riktigt tidig omväxlande blir det omöjligt att hålla ordning på hur man ska jobba då man är tidig om det hela tiden växlar. Vill hon vara sur så visst. Jag behöver ju inte vara det för det. Jag försökte upprepade gånger diskutera schemat med henne men hon hade ju aldrig tittat på det. Sedan var hon sur på att vi redan valt vilka rader vi skulle ha. Det var bara önskemål och hon har inte något speciellt någon dag i veckan, men det var inte bra ändå. Det kan nog ändå bli riktigt skönt med fasta dagar och veta hur man jobbar utan att hela tiden ha med almanackan.

Mina matteuppgifter som jag ska göra för min kurs räkning går hittills helt lysande. Har gjort två redan. Den vi gjorde idag var väldigt kul fast det var något så enkelt som former i olika färger. Cirkel,triangel,kvadrat och rektangel. Barnen ville aldrig sluta.

Har haft problem med min jobbmejl i flera veckor och det blev äntligen löst häromdagen. Man ska tydligen inte gifta sig. När min anställning flyttades över blev det med mitt gamla efternamn. Snart tre år räcker tydligen inte för att det nya efternamnet ska finnas överallt.

Dagens fråga: Kan ni gissa vad pinnkött är?

onsdag 27 januari 2010

var 6:te vecka

Sven och jag har haft tur hitills. Var tredje vecka är han långledig och jag har haft tidig fredag. Tills nu. Jag är tidig två fredagar på rad. Vilket är bara en av hans långlediga helger. Gamla kollegan kan inte tänka sig byta tidig fredag. Bara för att hon inte fick ha rullande schema. Bara att inse fakta. Det blir var 6:te vecka. Om det varit hon hade hon varit jättesur. Nu har hon en man som jobbar alla fredagar och inga helger.

tisdag 26 januari 2010

manfall

Vi hade bara 7 barn idag. Var är alla? Alla fick gå ut idag även de små. Roligt med all snö.En liten kille blev dock arg för att han ramlade och fick in snö innanför overallen. Ham var så arg att jag knappt kunde ta i honom.

Köpte en ny jacka idag som jag ska ha när det blir varmare.

måndag 25 januari 2010

Nytt schema

Nu börjar det nya schemat gälla från måndag. Vi har fasta dagar tisdag-torsdag och rullande måndag och fredag. Att en avdelning alltid skulle ha rullande tyckte inte chefen var någon bra idé. det var det jag sa. Nu får kollegan ha samma schema som resten av huset. Jag tror det blir ett bra schema. Du vet lättare hur du ska jobba och behöver inte titta i almanackan hela tiden.

söndag 24 januari 2010

kallt igen

Vilket skönt och behagligt rum vi hade på hotellet i Växjö. Man behövde inte frysa som i vår dragiga lägenhet. Till och med Sven börjar erkänna att han fryser ibland.

Dagen har inte innehållit så mycket aktiviteter. Vi har handlat mat och jag har läst Karin Fossums nya som jag köpte i Växjö igår. Väldigt bra.

Sven har fortfarande inte kommit på vad min blogg heter. Hjälp honom inte han kan få fundera ett tag till.

lördag 23 januari 2010

Fisk

Sven är orolig att jag ska förvandlas till en fisk. Ända sedan i torsdag har jag ätit fisk i alla dess former. Det är ju så gott. Middagen igår var god och lunchen idag likaså. Bra inför de gånger jag ska till Växjö.

Vi var inne i en konstaffär i Växjö idag och såg väldigt fina tavlor. Tillslut hade vi sett ut tavlor för 11 000. Var vi ska hänga dem och var vi ska få pengar ifrån är oklart.

Är nu hemma i Göteborg igen.

fredag 22 januari 2010

nöjd med dagen

Kursen verkar vara jättebra. Relevant litteratur och lärare som har en fot i verkligheten också. Vi blev indelade i grupper som vi ska jobba i via Blackboard.Det verkar vara jättetrevliga tjejer i gruppen och vi har olika erfarenheter med oss.

Vi ska snart ut och äta. Hoppas det blir lika bra mat som igår.

torsdag 21 januari 2010

I Växjö

Är nu framme i Växjö. Datorn är såklart med. Har just ätit en god fiskgryta på hotellrestaurangen. Ser fram mot kursen imorgon.

Det är schemamöte på jobbet imorgon. Som tur är är jag inte där och behöver höra alla klagomål. Det blir en glad överraskning på måndag, eller kanske inte.

onsdag 20 januari 2010

Orm på jobbet

Har packat inför Växjö resan i morgon. Ska bli kul att se hur kursen är.

På jobbet går allt sin gilla gång. Två pojkar blev osams om villka färger fåglar kan ha. Jag hämtade en naturbok vi har där det mesta finns. De blev snabbt nöjda då de hade rätt båda två. Den ena pojken gick hem, men jag och andra pojken fortsatte titta i boken. Då kom han på att jag är rädd för ormar. Han ska köpa en riktig orm till mig i present och om jag inte vill ha den kan Sven ha den på sitt kontor. Jag frågade honom om han inte trodde att folk på Svens jobb var rädda för ormen. Jo det var de nog men det var det som var meningen. För om de inte ville jobba blev de tvungna att titta på ormen. Ville de fortfarande inte jobba blev de tvungna att klappa ormen.

tisdag 19 januari 2010

2 år

Idag blir Hugo och Harry 2 år. Den dagen trodde man aldrig att Harry skulle få uppleva.Åker dit i februari på försenat 2 års kalas. Risk för att de blir bortskämda med så många kalas.

Dagens begivenhet idag var annars polisbesök. Området där jag jobbar har fått kvarterspoliser. De var inbjudna av vår chef på lunch. De kom och hälsade på oss inne på våran avdelning eftersom vi inte äter i den stora matsalen än. Minsta pojken var inte ett dugg rädd. Poliserna skulle bygga tågbana med honom ansåg han. De lovade att komma tillbaka fler gånger och nästa gång berätta mer om sitt jobb.

måndag 18 januari 2010

Varmare

Nu fryser jag inte hemma längre. Innertemperaturen gick genast upp när det blev varmare. Snön är på väg bort. Ovanligt med snö här i nästan en hel månad.

Barnen vänjer sig så sakteliga vid den nya förskolan. Dock är de stora pojkarna mer vilda än tama på eftermidagen. Det ska vi nog kunna råda bot på när vi hunnit på ordning på allt. En uppgift jag hittade på i all hast höll dem dog sysselsatta i 45 juvliga minuter. Får man tycka det som förskollärare?

Nytt schemaförslag fick vi idag. Ser bra ut tyckte jag.Vi har dock haft rullande schema alla dagar. Detta schema bygger på tre fasta dagar och rullande måndag och fredag. Min kollega som jag jobbat med förut kan absolut inte tänka sig fasta dagar. Det kan nog bli rörigt om inte hela huset har samma schema.

söndag 17 januari 2010

middag

Har nu ätit födelsedagsmiddag en dag för tidigt. Löjromstoast och röding i ugn under ett täcke av sttröbröd,grädde och riven ost med pressad potatis.

Imorgon är det jobb igen. dagrns diskussionsämne blir det nya schemat som börjar gälla den 1 februari.

lördag 16 januari 2010

lördag

Somnade redan 10 igår. Var trött efter första riktiga jobbveckan.

Var och hämtade röding i fiskboden idag. Vi ska ha den till tidig födelsedagsmiddag för Sven. Han fyller ju egentligen på måndag. Jag köpte löjrom, gräddfil och rödlök också. Även god middag tills i kväll. Lax med pepparrotskräm och vinkokta musslor.

torsdag 14 januari 2010

snart slut på arbetsveckan

Då var första riktiga arbetsveckan slut. Välbehövligt med helg. Kollegan som är med från gamla förskolan är väldigt splittrad och vet inte riktigt hur saker och ting ska göras. Det är väll bara att göra som vi altid gjort. Det enda som är förändrat är ju lokalerna.

Nästa vecka jobbar jag bara fyra dagar. På torsdag eftermiddag bär det iväg till Växjö.

onsdag 13 januari 2010

biblioteket

Idag var det åter dags för en tur till biblioteket. Böcker har saknats. Barnen läste böcker under resten av dagen. Det mesta är nu uppackat. Alla rutiner har dock inte fallit på plats, men det kommer. Schemat är också provisoriskt, men det blir nytt schema i februri.

Har slagit in födelsedagspresenter till Hugo och Harry och Sven.

tisdag 12 januari 2010

200

Tänk att jag redan är uppe i inlägg nummer 200. Å fan var Svens komentar.

Var ute på den nya förskolans gård i dag. En av våra pojkar blev genast osams med en pojke från en annan avdelning. det blev till att en personal fick vara i närheten av dem hela tiden. Gården är ett klart uppsving mot den gård vi hade förut. Gungor klätterställningar rutschkanor, gungdjur och till och med en gungbräda.

Hade en dust med vår köplacerare igår igen. Eventuellt blir det en ledig plats hos oss. Den vill vi ha till en storasyster som har lillebror hos oss och det lovade hon fixa. När jag pratade med henne igår ville hon inte kännas vid det. En ny blankett skulle fyllas i och syskonförtur ville hon inte alls höra talas om.

måndag 11 januari 2010

första riktiga jobbdan

10 barn dök upp idag varav en helt hysterisk. Det var inte helt lätt med ny förskola när man varit ledig i nästan tre veckor och man inte ens är två år. Han satt till slut i mitt knä och åt frukost. Får se vad de andra barnen som inte kom idag tycker när de kommer. En annan sak vi upptäkte under dagen var att dörren ut till resten av förskolan behöver vara stängd. Samma kille som tidigare var hysterisk skrämde kokerskan. Han smög in i köket och ställde sig bakom hennes rygg och sa hej. Hon blev så rädd att hon tappade potatisskalaren men hon skrattade gott åt det hela ändå.

Vaktmästaren var inte mycket att ha. Skicka honom på charmkurs. Otrevligare person har jag nog aldrig träffat. Han kommer tillbaka imorgon men lät oss veta att han har väldigt mycket att göra.

söndag 10 januari 2010

födelsedagspresenter

Har köpt födelsedagspresenter idag. Till Sven Arn filmerna och Roseanne Cash skiva. Till Hugo och Harry har jag köpt fotoramar där jag satt in bilder på dem, mig och Sven. Jag har även skickat in en annons till Nerikes Allehanda.

På tisdag börjar Hugo och Harry hos dagmamman. Fast enligt Hugo är det bara han och apan som ska börja. Vi får väll se hur det blir med den saken.

lördag 9 januari 2010

julen borta

Idag har jag städat ut julen. Det blev tomt utan alla mina tomtar och annat julpynt. Framförallt saknar jag ljusstakarna. Det blev jättefint med panelgardinerna även om Sven inte såg någon större skillnad.

Jag bäddade i sängen med nya lakan också så det känns som ett helt nytt hem.

fredag 8 januari 2010

otroligt

Två lätt förståndshandikappade ihop med sin handledare uträttade mer under en timme idag än vår förra vaktmästare uträttade på en dag. Helt otroligt. De mesta hyllor är uppe. Fattas några hyllor då konsoller fattades och krokar. Vi har inte packat upp riktigt allt men barnen har iallafall sina namn och foton på hyllorna. Det som fattas är det mesta i dockvrån som vi inte hann med och inte har bestämt riktigt hur vi vill ha. Får se hur barnen reagerar på måndag. Vi kommer säkert att gå till gamla förskolan och hämta saker många gånger och personal och barn därifrån kommer säkert på besök.

Idiotoska ex kollegan har kommit in på lärarutbildningen. Alla papper var tydligen inskickade denna gång. Varför kunde hon inte erkänna att hon gjorde fel förra gången istället för att ljuga ihop en historia om att hon var första reserv?

I helgen åker julen ut.

Bottenrekord i köket ikväll vid ca 19.30. Bara 10,9 grader inomhus.

torsdag 7 januari 2010

Jag hade rätt

Vaktmästarna hade givetvis inte tid att hjälpa oss sätta upp några hyllor. De hade så mycket att göra. Imorgon får vi hjälp. Vi hinner nog färdigt det mesta till måndag i allafall. Min tanke med möbleringen gick också vägen. Min kollega hade inte tänkt någonting.

Det känns väldigt bra att få komma till ett nytt och fräscht ställe. Vilket byte åt rätt håll.

onsdag 6 januari 2010

jobb

Nu blir det jobb två dagar innan man är ledig igen. Flyttlasset till nya förskolan går i morgon. En riktig flyttfirma sköter det hela och då går det ju undan. Det stora skämtet blir väll vår vaktmästare som altid bortprioriterar oss framför skolan. Han ska iallafall vara behjälplig under flytten. Hoppas han hinner med det vi behöver ha hjälp med.

Snön har vräkt ned och det blåser vilket gör att det är stora drivor på en del ställen men inget på andra.

tisdag 5 januari 2010

snö

Då snöar det igen. Tung blöt snö.

Har satt in foton i album idag. Fick fotona jag beställt från extra film. Vilken skillnad det var i kvalite på de nya bilderna och de gamla. Tack tomten.

måndag 4 januari 2010

gardiner

Har visst fått blodad tand vad gäller nya gardiner. Panelgardiner vill jag ha. Var och köpte gardiner och stänger idag. Var åter på Hemtex. Mycket snyggt på rean. Måste nu bara mäta vardagsrumsfönstret så att allt blir rätt. Sven får sedan äran att sätta upp gardinstängerna. Förmodligen kommer han att fråga om det är nödvändigt.

söndag 3 januari 2010

otäta fönster

Upptäkte i morse att det var bara 15 grader i sovrummet. Senare på förmidagen var det bara 12 grader i köket. Hoppas det blir varmare så det inte blir så kalt inne. Pratade med Familjebostäder om att det var kallt i lägenheten förra vintern men det som konstaterades då var att det inte var något fel på elementen. Det är det nog inte heller snarare är det otäta fönster.

Grannarna på samma våningsplan som oss har tröttnat på familjebostäder och flyttat rakt över gatan till en bostadsrätt. De har tydligen väldigt sliten lägenhet. Det skulle inte skada med nya skåpluckor, garderober, tapeter, fönster och mattor. Det var visst nästan en helrenovering.

lördag 2 januari 2010

inget vatten

Läser just nu Bergets döttrar av Anna Jörgensdotter. Riktigt bra skriven i samma stil som Moa Martinsson skrev.

Har annars tittat på några fler avsnitt av Desperate Housewifes. Snart är säsong tre avbetad. Har säsong 4 och 5 kvar.

Vaknade vid 01 i natt av att Sven pratade i telefon med vattenverket. Vi hade tydligen inget vatten. Driftledaren frågade om vi hade knackat på hos grannarna, men det gör man väll inte mitt i natten? De hade iallafall inte lust att komma ut och titta var felet var. Vid halv 7 hade vi i allafall vatten igen. Jag tror på en ispropp i rören. Så kallt som det varit sedan innan nyår var det länge sedan det var och så här många dagar i följd. Det har inte hänt något mer vatten har vi fortfarande så jag tror på min ispropp.

fredag 1 januari 2010

nyårsdagen

Varför går denna dag altid så fort? Kanske för att man sover längre och går upp senare.

Får dåligt samvete att jag inte hann hälsa på morfar. Han hade pratat med mamma idag och undrat om jag var hemma i Göteborg igen. Får försöka hinna med ett besök hos honom nästa gång.

Maten igår var underbar. Vi kan mycket väl tänka oss att beställa därifrån igen.

Hör och häpna Sven vill till Fjällbacka igen. När vi var där sist hade han inte läst en enda Läckberg bok. Nu har han läst tre och vill gärna se platserna som är med i boken. När jag berättade om platserna som var med i böckerna då vi var där fick han inte samma bild som jag.

Kunde Sven få mig att läsa Fogelström ska jag väll lyckas få honom att läsa en av mina favoritförfattare.