söndag 28 februari 2010

brolle

Buddy Holly musikalen med Brolle igår var underbar. De andra som var med var ju också bra men det var Brolle jag ville se.Vi hade perfekta platser framför scenen ganska högt upp. Islutet av musikalen var det en man på raden framför oss som föll ihop. Sven reagerade blixtsnabbt och hoppade över diverse staket och liknande för att få tag på en vakt. Efter ett tag kom de tillbaka och även sedan sjukvårdarna. Mannen fick bäras ut av sjukvårdarna och då vi var på parkeringen kom ambulansen. Hoppas allt gick bra.

Det tråkigaste med kvällen var enligt Sven att han missade Johnny be good som var under slutminuterna. Annars var alla jag släpade med nöjda.

lördag 27 februari 2010

Brolle i kväll .Ska bli så kul.

Tågen gick efter ordning idag iallafall. Snöar gör det här på Skoghall.

fredag 26 februari 2010

schemat

Idag kom en av de i schemagruppen på att vi inte alls ska ha två tidiga fredagar på rad. Det ska vara var tredje fredag. Jag påpekade detta för den kollegan på min avdelning som är med i schemagruppen redan när schemat skulle starta. Hon ville inte ta upp det för hon ville inte gnälla. Nu är hon som gjort schemat villig att ändra detta men ingen annan än jag på min avdelning är intresserad av detta. Bara för att deras män alltid jobbar på fredagarna.

torsdag 25 februari 2010

bokrea

Idag började bokrean och jag handlade som vanligt. Två kokböcker till den överfulla kokbokshyllan och fem andra böcker. Tror jag ska önska mig lite nya hyllor i födelsedagspresent.

Var till biblioteket med fyra barn idag. Det snöade vilket ett av barnen beklagade sig för. Han ville ha numret till Sven så han kunde ringa och tala om att jag inte var klok som släpade ut demj i snön.

onsdag 24 februari 2010

tåg

Hoppas hoppas att tågen går på lördag. Ska på Buddy Holly musikalen i Karlstad med Marianne och Leif. Sven har retat mig hela veckan att tågen säkert inte går. Han tycker nog detta är betydligt bättre än min födelsedagspresent förra året. Hammerfall på Scandinavium.

måndag 22 februari 2010

sömmarsemester

Det lutar åt Gotland. Vi får väll se vad det blir . Barnvakt helgen vecka 27 är bokat. Big Power Meet i Västerås så Hugo och Harry behöver barnvakt. En vecka på Gotland är planen.

Undrar hur vi nånsin ska få någon vettig verksamhet på jobbet när inte alla är intresserad av den futtiga avdelningsplaneringen vi har.

söndag 21 februari 2010

utebliven tidning

Trodde att vi inte skulle få någon tidning idag heller men idag kom den vid 11.00. Parkeringen blev upplogad runt 17.oo. Så nu är inte den insnöad längre. Några fastkörda bilar har jag inte sett. Stombussarna är utbytta mot vanliga bussar. Undrar hur det är i morgon. Stombussarna är ju mycket större. Kommer jag till jobbet eller inte?

lördag 20 februari 2010

stängd stad

Tur det har varit en dag vikt för tvätt och arbete med min kurs. Det har bara varit stombusslinjerna som gått idag. Angered har varit helt insnöat. Hoppas snöandet snart upphör. Prioriterar man kollektivtrafiken så här börjar man undra.

Överraskade Sven med en tvårättersmiddag. Snart är det melodifestivalen. Hoppas nu att det är några bra låtar. Misade förra veckan och missar nästa vecka med. Då är vi på Buddy Holly musikalen i Karlstad.

fredag 19 februari 2010

mål

Idag på studiedagen fick vi skriva ned vad vi har för mål denna vårtermin. Den kollega jag jobbat längst med hade inte så mycket att säga. Vi enades iallafall om att vi vill ha ett stabilt arbetslag utan detta får man ingen trygg barngrup.

Sven är ute på parkeringen för att försöka hjälpa till att få loss en fastkörd bil. Snön vräker ner för andra gången detta dygn och det blåser dessutom.

torsdag 18 februari 2010

brandbilar

Idag efter min rast satt det två stora exalterade killar vid fönstret då jag kom tillbaka. det hade kört förbi två brandbilar. En stegbil och en släckningsbil. Sven hade sagt att de hette så.

Lite senare byggde en av killarna en tågbana. Loket var ett ånglok. Jag undrade hur han kunde veta det. Han tittade på mig som om jag inte var riktigt klok och sa: Det säger Mulle Meck och Sven ju.

onsdag 17 februari 2010

7 barn

Vr det vi hade på jobbet idag. Det var relativt lugnt förutom att en pojke har flippat ur totalt. Man får vara arg nästan hela tiden. Att inte alla säger till honom gör inte saken bättre.

Min äldsta kollega har en förmåga att göra saker innan hon tänker efter. Måla med vattenfärg är väll bra men ska hon på rast kan hon väll göra det efter den. Jag fick avsluta och mer och mer barn kom och ville måla. Det blev också jag som fick städa upp.

Har jobbat lite med min kurs idag. Blackboard, men inlämningsuppgiften får jag göra på måndag. Jag har kört fast.

tisdag 16 februari 2010

brandstationen

Det var Sven som följde med om ni inte gissat det. En av pojkarna sa glatt: Titta fröken Sven har kommit. När han fick veta att Sven skulle följa med blev han överlycklig. Det blev de andra två med för den delen. En annan fröken och barn från en annan avdelning följde också med så sammanlagt var vi tre vuxna och sju barn. Det var väldigt mycket barn, men våra barn skötte sig överlag bra.Inne på brandstationen fick vi titta på brandbilarna och ambulanserna och det var även uppvisning ute på gården hur man skulle göra om det började brinna i en kastrull eller hur man ska kväva elden om det börjar brinna. När de visade det med kastrullen sa två av pojkarna på min avdelning att de undrade om Kristina visste hur man skulle göra. Det är vår kokerska. Vi gick också en poängpromenad inne på brandstationen. Angereds brandststion hade bättre uplägg än Gårda där vi var idag. Mitt i allt upptäckte en av tjejern från den andra avdelningen som lagt beslag på Sven att han hade en ring. Hon frågade raskt varför och han svarade att han var gift. Med vem då frågade hon. Med Marika så klart svarade en av pojkarna. Hon såg väldigt förvånad ut. På spårvagnen hem fick vi visa ringarna båda två. Hon såg att de var lika och sa att de var fina men jag undrar om hon förstod ändå. Mer frågor lär säkert ställas om detta. När Sven klev av efter några hållplatser för att åka till jobbet undrade hon om jag var ledsen. Varför Då undrade jag. Jo för att han den där min man hade gått av spårvagnen. Jag förklarade att han var tvungen att jobba och att jag inte var ledsen för det. Bra tyckte hon och jag hade ju också ett bra jobb på vår förskola.

Efter maten fick två pojkar köra ut matvagnen och prata med Kristina om hur man släcker eld i en kastrull för om hon inte visste det kunde hon hälla i vatten i kastrullen istället för att lägga på ett lock och då kom det en bomb.

Det var semledagen idag så vi fick semlor till mellanmål.

måndag 15 februari 2010

sportlov

Då var det sportlov i Göteborg. Vi hade bara 9 barn på min avdelning så det var jättelugnt. En av våra gamla kollegor kom och hälsade på med 3 barn. Det var roligt att se dem igen och de fick se hur fint vi hade.

Imorgon blir det besök på brandstationen för de tre största pojkarna. Gissa vem som kommer och följer med mig?

söndag 14 februari 2010

vildsvin

Det var middagen igår. En mycket god gryta på vildsvin, svamp och rotfrukter med gott vin till. Mamma och pappa har länge haft ett vildsvin som bökat i trädgården och på gärdena runtomkring. Han kom tillbaka för några veckor sedan och då hade en kompis till min syster Martina och hennes sambo tagit jägarexamen. Sagt och gjort två kvällar i kyla, snö och minusgrader gav resultat.
Vi fick dessutom med kött hem både stek och kotletter.


Hugo och Harry var ute i vintervädret idag med och åkte pulka med mig och Sven. Det var lika roligt idag tyckte de. Fast Sven fick några av sina galna ideér. Han och Harry skulle gå över ett gärde där Sven hävdade att det var plogat. Det var det också fast bara en bit. Han fick ta Harry under armen och pulsa i knähög snö. Hugo gapskrattade åt dem. Sedan skulle vi gå sista biten på oplogad väg. Det skulle enligt Sven gå aldeles utmärkt. Visst. de ramlade ur pulkorna flera gånger för det var så ojämt och snön så hård. Harry lade sig i pulkan till slut.

Innan Svens ideér.

lördag 13 februari 2010

Hos mamma och pappa

Sitter nu framför datorn och har läst igenom det som stod i Blackboard. Har varit ute och åkt pulka med Hugo och Harry. Vi har matat hästarna med knäckebröd. Det var lite läskigt men hästarna tackade med ett frustande. Det var väldigt roligt.

Legot blev populärt. Det byggde de med en lång stund igår kväll. Cd skivorna har de inte lyssnat på än, men det märktes att de visste vad det var. De började dansa på en gång.

Imorgon förmiddag ska jag gå dit ett tag igen och åka pulka med dem och bygga lego också misstänker jag.

Ikväll ska min syster Martina och hennes sambo Marcus laga middag åt oss.

Sven är glömsk. Han hade glömt ta med underkläder så han följde med pappa in till Örebro idag på förmiddagen när han åkte dit.

torsdag 11 februari 2010

resväskan

Den står packad och väntar på helgens tripp till Pålsboda.Ser fram mot den.

Har just sett en anskrämlig syn. Sven provar nya arbetskläder. Fjällrävenskjorta i flanell med blå spårvägenväst över var inte snyggt.

Skjorta,tröja,väst och kavaj provades just. Inte heller så snyggt. För mycket kläder på en gång.

onsdag 10 februari 2010

Dagens stora frågor

Varför är det inga tummar på entumstock?
Varför är en lillebror längre än en storasyster?
Dessa frågor funderade de största barnen på på min avdelning idag. Tror de var ganska nöjda med min förklaring ändå. Mattegruppen idag var populär. Det märktes att de hade roligt.

tisdag 9 februari 2010

Blackboard

Har ägnat kvällen åt Blackboard. Har skrivit fyra inlägg på samma kväll. Lättare och lättare när det ska vara situationer från verkligheten.

Får se när jag kommer hem i morgon. Personalbrist igen och alla vikarier är bokade. Är kommunen så dum att de har vikariestopp är det inte så konstigt att inga vikarier finns. De har sökt sig andra jobb så här sitter alla chefer med skägget i brevlådan. Det tär hårt på den ordinarie personalen bara men det tänker de inte på förrän det är för sent.

söndag 7 februari 2010

födelsedagskalas på löpande band

Det blir nästa helgs innehåll. Martina har fyllt 28 år, Sven 39 år och Hugo och Harry 2 år. Vi ska till Pålsboda då. Presentkort eller pengar till syrran är det som är kvar.

Har läst all litteratur inför nästa vecka. Då återstår bara att skriva några begåvade inlägg i Blackboard. Inte allt för betungande ännu.

lördag 6 februari 2010

telefonförsäljare

Blev uppringd av en väldigt otrevlig telefonförsäljare idag. Hon påstod att hon ringde på uppdrag av Energibolaget i Sverige AB som är min elleverantör. Hon ville ha minst fem mobilnummer till vänner och bekanta. Som tack för detta skulle jag få gratis el en månad. Jag gav henne inga nummer. Vet att de flesta jag känner är med i NIX. Hon blev skitsur och kastade på luren. På måndag är det jag som ska ringa och kolla upp detta. Är det så att de anlitat telefonförsäljare ska jag byta elleverantör.

Har annars pluggat idag. Laddar inför melodifestivalen. Äter pastasallad nu och ska äta chokladmousse till melodifestivalen.

fredag 5 februari 2010

Alfabete

Satte upp vårt alfabete i dag med hjälp av en femårig medhjälpare. När han upptäckt att jag klättrade upp på en stol för att nå blev det snabbt en hinderbana nästan med stolar i olika höjd. Han hann knappt med sin riktiga uppgift. Två kluttar häftmassa på varje bokstav.

Fisk till middag ikväll som vanligt en fredag.

torsdag 4 februari 2010

rörig dag

Hade ställt in mig på att jag nog skulle få stänga förskolan idag p ga sjukdom på en annan avdelning och det då blir någon av dem som slutar 16.30 som får vara kvar. Mycket riktigt så blev det så. Vid strax före 16.00 kom hispig vikarie från avdelningarna på andra delen av förskolan och frågade var personalen var. Det var bara att rusa dit med barnen, lärarstudenten och lämna en ostädad avdelning. Personalen jag skulle stänga med kom i sakta mak från sin halvdagsplanering. Alla de andra barnen hade jag inte en aning om vad de hette. Det blev en salig röra med barn och föräldrar överallt. Mitt i allt detta kom ett bud med paket som skulle tas om hand. När allt lugnat ned sig kunde jag gå in och städa avdelningen tack vare att lärarstudenten fanns. Vad hade jag gjort utan henne? Larma själv första gången gick också bra. Tror jag åtminstone.

onsdag 3 februari 2010

I tid

Kom till jobbet med 7 minuter till godo i morse trotts all snö. Lärarstudenten hade jag hämtat upp också. Det var kul att träffa henne igen. Lika bra mot barnen som jag mindes det. Det blir fyra bra dagar tror jag. Det märktes på barnen att de var glada att träffa henne igen.

Hem kom jag också. Idag har Västtrafok skött sig bra.

tisdag 2 februari 2010

Hus med rutschkana

Hade en fyraårig flicka och en femårig flicka som byggde med klossar idag. De byggde hus till mig. Med rutschkana på så jag inte behövde gå i trapporna när jag skulle ut. Det är ju ingen som orkar bära mig om jag är trött. Jag är ju en stor fröken. En helt egen ballkong hade jag också. Sven hade en annan.

Det var jättekul att se hur de tänkte när de byggde. Matte kom också in. Perfekt för mina uppgifter i matte.

måndag 1 februari 2010

plock

Idag har vi varit och plockat ihop mer saker på den andra förskolan. Men vad vi ska ha allt till förstår jag inte. Gamla trasiga böcker är väll inget att spara. Kanska kan rensa på plats på nya förskolan.

Fattar fortfarande inte var alla barn är. Idag hade vi bara 9 barn. Föräldrarna kan ju ringa om barnen är sjuka eller lediga, men det är det få som gör.