söndag 28 mars 2010

vår

Nu känns det äntligen som att våren är på väg.

Var på stan en runda och lämnade tillbaka böcker på biblioteket och när vi gick längs avenyn var det riktiga vårvindar. Hittade en bok om Backa röd området bredvid vårt. Intressant läsning.

Gjorde mat efter ett recept jag fått från mamma. Men det smakade inte alls om när hon lagade det. Varför är det alltid så?

lördag 27 mars 2010

regn

Regnat har det gjort hela förmiddagen men nu verkar det vara över.

Har varit duktig och skrivit det längsta inlägget hittills på Blackboard och räkningarna är betalda. Nu väntar lite mer kurslitteratur innan middagen ikväll. Vilsvinsstek.

fredag 26 mars 2010

Imitation

Hade en sexåring som tog mina tofflor och gjorde en ganska träffsäker imitation av mig. Det var på ett vis skrämmande att se hur barn uppfattar en själv.

Har haft en hemsk huvudvärk i två dagar. Har bara vilat då jag kommit hem från jobbet. Det är nästan så jag undrar om det är migrän? Är dock lite bättre nu så det får bli hårdkörning med inlägg på Blackboard imorgon.

Har bokat tågbiljetter till 16-18 april. Pålsboda igen äntligen. Är saknad av två små killar.

onsdag 24 mars 2010

Sucé

det var vad min mattegrupp var idag. För första gången sa barnen mer och aldeles för kort. Vi tig fram den stora sorteringslådan som var med i beställningen igår. De tycker numera att vi ska ha mattegrupp varje dag.

Uppgiften för kursen nästa vecka är att jämföra illustrationer i barnböcker. Ska ta med alla tre böckerna och se vad barnen tycker imorgon. Kan vara kul med deras uppfattning också.

Sven är inne i en ny omgång av läsning av Camilla Läckberg. Han är nu inne på Sjöjungfrun. Hör och häpna det går inte att prata med honom så försjunken är han.

tisdag 23 mars 2010

Förmidagen från helvetet

Vilken förmidag. Från idag skulle vi också äta lunch i matsalen med våra barn. Den kollega jag jobbat med längst dukade i 45 minuter. Det tar i vanliga fall en kvart. Bordsförteckningen vi gjort stämde inte med hur borden stod så hon hade flyttat stolar och vad vet jag och var hypernervös för hur barnen skulle sköta sig. Samtidigt hade vår grannavdelning handledning med vår specialpedagog och jag hade hand om 12 barn själv varav dessa en vansinnig 5 åring.

Sakerna jag beställt till mattehörnan kom idag. Mycket uppskattade då vi packade upp dem på eftermiddagen. Jag och andra kollegan möblerade om också. Mycket bättre och rymligare nu när vi inte behöver så många bord. Får se reaktionen imorgon. Det skulle väll ha diskuterats i all oändlighet innan något kunde bestämmas.

söndag 21 mars 2010

bröllopsfotografen

såg den äntligen på DVD igår. Jag tyckte det var en helt underbar film.

Annars har inte helgen bjudit på så mycket. Det är underbart att titta ut då all snö nästan är borta.

fredag 19 mars 2010

slut påarbetsveckan

Då är lärarstudenten borta igen. Hon kommer tillbaka i april igen. Annars går allt sin gilla gång.

Hade lång dag på jobbet igår. 8.30-19.30. Åkte förbi svens jobb för att för en gpngs skull få honom att sluta i tid. Det gick ganska bra.

onsdag 17 mars 2010

lugnt

Idag hade vi bara åtta barn på jobbet. Det var underbart. Man han verkligen med alla barn. Tänk om man fick ha det så jämt.

tisdag 16 mars 2010

födelsedagsmiddag

Har just ätit middag, Röding, pressad potatis, räkor och musslor. Vin hade Sven köpt också. Ett fint hängsmycke fick jag av honom.

På morgonen kom chefen och grattade mig och det slutade med att alla sjöng för mig. Då vi äter ihop alla avdelningarna var det många barn som inte fattade varför de sjöng och för vem. Ett barn frågade om det var 75 jag fyllde. Tack för det.

Barnen på min egen avdelning fick vampyrsallad. Fruktsallad med blodapelsin, äpplen och vindruvor i. Jag fick en bok i present. Jag öppnade paketet för sakta. En pojke sa att han alltid öppnade paket snabbt. Jag var väldigt långsam.

Jag har önskat en sak till i kväll. Att få se Desperate housewifes på Tv:n och inte på datorn. Det verkar som att jag får som jag vill.

Imorgon är Sven ledig och planerna är att vi ska till IKEA och köpa det vi inte fick tag på sist. Det är inte mer än att det går att ta på bussen.

måndag 15 mars 2010

föräldrar

Jag förstår mig inte på föräldrar som lämnar sina barn på förskolan då de är riktigt sjuka. Vi hade en pojke som hostade och hostade idag. Han hade tydligen inte sovit på hela natten.

Annars flöt dagen på som vanligt. Ikväll blir det tv. Familjen annorlunda och Saltön.

söndag 14 mars 2010

lunch med Sven

Vi åt mat på Åhlensrestaurangen. Sådär enligt mig. Fisken vi valde var halvljummen. Jag hann med att handla lite annat smått och gott också.

Fick ett roligt sms idag. Både sms och påminelse sms från Adlibris på samma dag och på en söndag. Nu har jag iallafall hämtat mina böcker och läsandet är igång igen.

lördag 13 mars 2010

besök

Det blev ett trevligt besök av mamma och pappa. Jag blev hämtad på jobbet igår och vi åt en god middag då jag kom hem. Fisk som vanligt en fredag. Sven gjorde egen sås, men lyckades tappa locket på redningsbägaren så han fick skura i köket. Det blev ändå bra till slut. Presenter fick jag också. Glasen jag önskat mig och pengar av mamma och pappa. Av brorsan pengar och av mina systrar biljett till Jill johnson och en glasskål.

Idag innan mamma och pappa åkte hem fikade vi . Vi gick till kondiset och handlade varsin bakelse.

Ikväll melodifestivalen. Undrar just om det blir rätt låt som vinner?

torsdag 11 mars 2010

städning

Sven städarfebrilt inför sina svärföräldrars besök imorgon. Han har varit ledig hela dagen, men städar nu. Typiskt karlar eller iallafall min karl att skjuta upp saker och ting.

onsdag 10 mars 2010

Jag gillar min chef

I allafall just idag. Jag får köpa in det jag vill till den mattehörna jag ska ha på jobbet. Några jag inte gillar just nu är Adlibris. Jag har beställt böcker till min kurs därifrån för över en vecka sedan. de har inte kommit.

Snart är det helg och då kommer mamma och pappa. Sven är ledig imorgon. Han ska städa och handla inför helgen.

söndag 7 mars 2010

Ikea

det bleven tur till IKEA idag. Två nya överhyllor till Billybokhyllorna och så var det meningen att vi skulle köpa en Billy hylla med dörrar till vardagsrummet för förvaring. Det blev hylla men inga dörrar. De var slut.

Jobb igen imorgon. Känns som extralång helg för att jag var i Växjö i fredags.

lördag 6 mars 2010

andra chansen

Det är vad som står på programmet ikväll. Väskan är uppackad och jag har mejlat inlämningsuppgiften och är hemma i Göteborg igen.

fredag 5 mars 2010

Återigen en trevlig träff på universitetet. Var kul att se alla på riktigt igen. Det blir mer läsning på denna delkurs, men klart överkomligt fortfarande. Barnlitteratur är det vi läser nu. Verkar vara väldigt relevant och användbar literatur vi ska läsa.

Tillbringar kvällen med den sista inlämningsuppgiften på mattekursen. Blir nog till att renskriva den hemma i morgon kväll.

Åker hem vid 13.00 i morgon så det blir en morgon till med hotellfrukost. Lite shopping ska nog också hinnas med.

torsdag 4 mars 2010

Älg

Strax utanför Alvesta körde tåget på en stor älgtjur. Så illa att slangen till bromsarna gick av. Jag ringde till Sven för att tala om att jag blev sen till mitt slutmål Växjö. Jag fick en grundlig redogörelse för hur man reparerade ett sådant fel. Efter en halvtimme var det fixat och i Alvesta blev det stopp igen för att släppa förbi tåg. En timme försenad kom jag fram. Jag lovade Sven att ringa när jag kom fram. Innan jag var på hotellet ringde han. Han är orolig att jag är här själv fast han förnekar det tror jag.

onsdag 3 mars 2010

Sommarsemestern

Tre dagar med hugo och Harry då föräldrarna är i Västerås på Powermeet och en vecka på Öland är inbokat än så länge. Gotland skrinlades ganska snabbt. Det var alldeles för dyrt, så har vi ju semester mitt i högsässongen också.

Imorgon bär det av till Växjö för träff två på min kurs. Denna gång åker jag själv. Det känns konstigt att jag ska bo själv på hotell. Det har jag aldrig gjort förut.

Vi avrundar nog helgen med en tur till IKEA till Svens stora fasa.

tisdag 2 mars 2010

vikarien

vilken bra vikarie vi hade idag. Känns nästan hemsskt att säga det men hon slår "originalet" faktiskt.

Var på Kapp Ahl idag och köpte lite nya kläder att ha på jobbet. Inlämningsuppgiften denna vecka är fortfarande inte skriven. Det är ju bara tisdag än.

måndag 1 mars 2010

trasig telefon

Vår vikarieanskaffare hade fel på sin telefon så vikarier var det omöjligt att få tag på. det fattades tre personal idag. Som tur var utspritt på tre avdelningar varav min var en. Vi fixade det dock ändå och imorgon kommer en vikarie.