måndag 31 maj 2010

solen tillbaka

Nu skiner solen igen och det är ganska varmt. Hoppas bara det håller i sig.

Pratade presic med Marianne och Leif. De har köpt en husbil.

söndag 30 maj 2010

boktips maj

Följande böcker blev lästa i maj:
Rosornas arv av Leila meacham
Mirakelmannen av jonas Moström
Ingrid-prinsessa av Sverige, drottning av Danmark av Roger Lundgren
Vickis vintagebutik av Isabel Wolff
Somliga linor brister av Varg Gyllander
Annonyma skoälskares klubb avBeth Harbison
Vårlik av Mons Kallentoft
Mordet på Ragnhildsholmen av Mats Ahlstedt
Bäst denna månad var Vårlik.

lördag 29 maj 2010

hemma från Växjö

Då var vi hemma igen. Bättre väder här än i Växjö. Där var det mest regn. Vi åt gott igår också. Detta hotell var mycket bättre. Rummen var trevligare. Nu har vi packat upp och ätit pasta Carbonara.

torsdag 27 maj 2010

Mulet Växjö

Regnvåta gator och igenmulen himmel var vad vi möttes av då vi kom hit. Ska snart gå ner till hotellrestaurangen och äta mat. Imorgon väntar en 10 minuters redovisning. Sven får göra Växjö alldeles själv. Sist blev det dyrt tycker han. En fjällrävenskjorta på rean för 500.

onsdag 26 maj 2010

Green Cargo

Sven ska på anställningsintervju hos Green Cargo på måndag. Han har sökt en transportledartjänst. Det blir i så fall i Hallsberg fast intervjun är här i Göteborg.

Solen är tillbaka igen och väskan är packad tills imorgon.

tisdag 25 maj 2010

kall tisdag

Usch vad vi har frusit idag. Isvindar och regn fast nu skiner solen. En av arbetskamraterna sa idag på rasten att det var skönt att det bara var fem veckor kavar till semestern. Det stämmer ju fast hon började räkna redan då det var elva veckor kvar. Tänk terminen har bara försvunnit. Ett utvecklingssamtal jag fasat för är klart. Modern förstod mig precis fast det var en del saker jag fick ta upp som inte är det roligaste att höra.

På fredag är det Växjö igen. vi ska tydligen göra en redovisning på 10 minuter framför en klass vi ju bara träffat två gånger i verkliga livet. Över datorn räknas väll inte?

söndag 23 maj 2010

datorhaveri

Vår andra dator är förmodligen trasig. Den går inte att starta och den bara piper. Sven och Erik ska slå sina kloka huvuden ihop och försöka få ordning på den. Tur att min bärbara dator finns.

Nu ska vi snart äta mat. Fylld lövbiff med någon potatis till. Jag är inte kocken. Soligt och fint idag med. Har suttit och njutit i solen på balkongen.

lördag 22 maj 2010

härlig lördag

Solen skiner och det är härligt varmt på ballkongen. Har suttit där och läst på eftermidagen. Korsdrag är fixat i lägenheten så det är härligt svalt inomhus.

Kvällens middag blir sushi. Orkar inta laga någon mat och man är inte så hungrig i värmen.

fredag 21 maj 2010

Absolut ingenting

Helgen innehåller ingenting planerat. Skönt med tanke på veckan som varit. Aktiviteter utöver de vanliga på jobbet varje dag och två inlämningsuppgifter. Fast å andra sidan är det ju ett fritt val att jobba heltid och läsa en kurs på halvfart distans.

Igår hämtade jag ut min jobbdator. En Apple. Den är nu hemma så jag ska försöka komma underfund med alla funktioner på den.

Mulet och sol om vartannat har dagen bjudit på. Även en del regn och åska.

onsdag 19 maj 2010

klar

Inlämningsuppgifterna är klara och ivägskickade. Hoppas nu bara att de duger.

Underbart väder. Solen skiner och det är riktigt varmt.

På mattegruppen idag var det en pojke som blev arg. Han hade inre växt tillräckligt tyckte han. Jag mätte alla barnen idag och alla hade växt mer eller mindre.

Imorgon firar vi förskolans dag med trollfest. Väntar tills skolorna slutar för då lugnar det ned sig med aktiviteter på jobbet. Det är allt från skolbesök till utvecklingssamtal och gårdsfest.

måndag 17 maj 2010

2,5 sidor

Har jag skrivit på uppgift nummer 2. Fattas nu bara 1,5 sidor och en referenslista sedan är uppgiften klar. Fast man vet ju aldrig vad läraren tycker förstås.

Skickade Sven för att veckohandla idag. Han tappade bort inhandlingslistan så han får gå en ny tur imorgon. Över hälften var glömt fast en del saker blev köpta utan att de stod på listan.

söndag 16 maj 2010

hemtex

Vilken bra affär. Köpte en fin ljuslykta där idag till ett tomt ställe i vardagsrummet. Ångrar nu när jag ser hur det blev att jag inte köpte en till. Men det går ju att åtgärda. När Sven kom hem sa han att han tänkt köpa ett smalt vitrinskåp att ställa där. Har jag aldrig hört talas om förut, men det går ju alltid att flyta lyktorna.

Nu är semestern ännu mer planerad. Tordten och Inger kommer hit helgen vår tredje semestervecka. Första veckan i Pålsboda och andra veckan på Öland. Längtar till semestern. Det är inte långt kvar nu.

lördag 15 maj 2010

inlägg 300

Tänk jag skriver redan inlägg 300. Det är kul att blogga. Skriva ner sina tankar och saker som hänt. Läser någon dt sedan är det ännu roligare.

Uppgift 1 är nu avklarad. Har ätit fläskfile med sås i ugn och bärbakelse till efterrätt.

Mulet men iget regn. Just nu iallafall.

fredag 14 maj 2010

ett barn per personal

Det var vad vi hade på jobbet idag och vi hade fem barn idag. Det skulle ha varit 14. Det känndes lite bortkastat att jobba idag. Jag hade ju kunnat vara hemma och skriva på slutuppgiften i delkursen barnlitteratur i stället. Det får bli helgens nöje. Läraren har lagt ut ett dokument på 2 A4 hur det ska se ut. Tvätt blir också ett av helgens nöjen. Barnen på jobbet frågade mycket oroligt i onsdags om jag visste hur jag gör när man tvättart? De har snappat upp att det oftast är Svens syssla annars.

Fisk blev som vanligt fredagsmiddagen med en god cider till.

Föresten är det en pojke på mitt jobb som kommit på att det inte heter krona och klave när man singlar slant. Det heter kungen och kronprinsessan.

Fick också höra idag av en pojke att han har två cigaretter hemma. Det får ju inte barn ha svarade jag. Jo man har dem i saft, cola och juice och jag känner en flicka. Hennes pappa har riktiga cigaretter.

torsdag 13 maj 2010

hallgarderoben

Är nu nystädad. Man kan till och med se golven i den och en del bars till grovsoporna och en del till källaren.

Typiskt Göteborgsväder. Regnet hänger i luften och igår vräkte det ner i flera timmar.

Om två veckor bär det av till Växjö igen. Tågbiljetter och hotell är bokade. Denna gång följer Sven med.

måndag 10 maj 2010

nytta och nöje

Förenade nytta med nöje idag och skickade iväg ett paket till min syster som fyller år imorgon. Jag tog med mig fem barn på detta ärende. Fyra stod bredvid mig som jag sa för de ville hjälpa mig att stoppa ned sakerna i paketet. Den femte sprang runt runt i affären. Pinsamt värre. Ute fortsatte han likadant. Undrar var hans öron var idag.

söndag 9 maj 2010

gräsänka

Det är vad jag är nu i tre dagar. Sven ska på kurs i Rågårdsvik måndag-onsdag. Han har frågat flera gånger i helgen om jag klarar mig utan honom. Skillnaden blir inte så stor då han skulle ha jobbat kvällar vilket brukar innebära att jag lagt mig när han kommer hem och knappt ser något av honom under de veckor han jobbar kväll.

Imorgonkväll vågar jag inte titta på Winther iallafall. Blir alldeles för mörkrädd när jag är ensam hemma.

lördag 8 maj 2010

Tacos

Det blev kvällens mat.

Annars bjuder Göteborg mest på regn idag. Köpte en chokladask i affären häromdagen ur Viktorias och Daniels bröllopskollektion. Det var god choklad. Det tyckte Sven också.

Igår köpte Sven nya sportskor. Kan någon förklara för mig varför man måste spara gamla utslitna skor i flera år fast de aldrig kommer att användas mer? vi har mycket av just det i hallgarderoben och inget par är mina.

Läste tidningen S på min rast på jobbet igår. Rätt vad det var stod en flicka i dörren till personalrummet. På något vis hade hon lyckats öppna skjutdörren in till avdelningen som var låst. Hon pekade på min tidning och sa "Sinsessan". Mycket riktigt. Madeleine var på framsidan. Hon ville titta i tidningen och kröp mycket nöjd upp i soffan och bläddrade igenom tidningen och vid alla bilder på Viktoria eller Madeleine sa hon "Sinsessan" igen. Behöver jag tilllägga att hennes favoritbok handlar om en liten prinsessa som tydligen finns som barnprogram på TV.

onsdag 5 maj 2010

Nästa mars är borta.

Det fick jag veta av en arg 5 åring idag. han blev arg för att han inte fick som han ville för mig. I ilskan kom storasyster med på ett hörn också. Vi fyller år båda två i mars så nästa år får vi ingen födelsedag.

Nu börjar det bli bråda dagar. Utvecklingssamtal är det dags för med på följden att underlag för dessa måste skrivas. Utöver allt detta kommer allt annat som händer på en förskola när terminen snart är slut. Tänk jag har snart jobbat en hel termin på den nya förskolan och trivs fortfarande jättebra.

tisdag 4 maj 2010

Man slutar skolan när man är 11 år.

Detta fick jag veta igår. Det var en 4 och ett halft åring som talade om detta för mig. Hans pappa var nämligen 4 år. Efter en liten stund kom han på att det nog var hans bror som var 11 år och inte pappa. Vi lyckades ta reda på i pärmen med barnens uppgifter att pappan var 42 och mamman 36. Å en sak är iallafall rätt sa han då. Man kan ha en bebis i magen om man är 36 år för det har min mamma.

Regnar gör det här i Göteborg och haglat har det gjort på eftermiddagen också iallafall där jag jobbar.

söndag 2 maj 2010

söndag

Vilken underbar konsert jag var på igår. Jill Johnson är suverän unplugged. Klart värd fler getingar än de två hon fick av GT. Jag är beredd att ge henne fyra. Hon har en underbar röst som verkligen passar i ett konserthus. Platsen jag hade gjorde ju inte det hela sämre. Min svåger är helt enkelt bra på att fixa bra platser på konserer.

Ikväll kommer Erik och Maria hit på middag. De ska få skaldjurslassagne.

lördag 1 maj 2010

Jill Johnsson

Ikväll ska jag på Jill Johnsson i Konserthuset här i Göteborg. Var på henne förra året också då hon sjöng låtar från sin Cd Baby Blue Paper. Det är ett underbart ljud i konserthuset även längst bak där vi satt.

Sven jobbar som vanligt så jag går själv. Biljetten var födelsedagspresent från min syster Martina. Skriver mer i morgon om hur konserten var.

har en fin blombukett på rumsbordet. den kom Sven hem med i onsdags på vår bröllopsdag. Jag hade lagat middag och köpt honom en bok.