onsdag 30 juni 2010

nya ballkongmöbler

Det blev tillslut nya möbler på ballkongen. Ett träfärgat bord och två stolar. Visserligen inte det jag tittat ut utan ett dubbelt så dyrt, men det blev bra ändå. Döm av min förvåning igår då vi skulle ställa ut de nya möblerna på balkongen. Det regnade men ska tydligen bli fint till helgen så möblerna får väll invigas då.

Bara två dagar innan semestern. Vi har verkligen nedräkning på jobbet nu och i höst blir det förhoppningsvis bättre. Tänker då på min äldsta kollega.

måndag 28 juni 2010

nedräkning

Bara fyra arbetsdagar kvar innan semestern. Otroligt skönt!Idag hade vi bara sex barn på min avdelning och jag jobbade från 7.30-12.45. Lita lagom. I morgon när Sven är tillbaka från Skoghall med bilen ska vi åka och handla till balkongen. Han kommer och hämtar mig på jobbet.

lördag 26 juni 2010

eftersatt blogg

Det känns som det blir mer och mer sällan jag bloggar men nu är det hög tid.

I onsdags plockade vi midsommarblommor på ängen vid förskolan. En av ungarna som var med skrek hela tiden. Marken var ojämn och gräset var högt. Vi fick en god midsommarlunch på jobbet och en ros och ett personligt kort var av chefen. Jag ser mer och mer vilken underbar chef jag har. Vi tackade av lärarstudenten också med en bok. Hon hade också köpt en CD skiva och en bok till barnen. Det var inga som helst problem att godkänna henne. Hon hade bara oförtjänt dåligt rykte. Så jag hade inget att oroa mig för.

I torsdags var vi och handlade midsommarmat och städade. Jag hade tagit ut en kompdag. erik kom på kvällen och vi åt midsommarmat. Gissa vem som sedan jobbat hela midsommar? Sven såklart. Men jag har haft det bra ändå. Vi har ätit på kvällen när han kommit hem. Det har blivit glass och jordgubbar varje kväll. Jättegott.

Idag kom reklam från Bauhaus. de har trädgårdsrea. Undra om det kan bbli nya balkongmöbler i år?

måndag 21 juni 2010

Han var snygg med mössan

Har haft en underbar helg i Pålsboda som vanligt med god mat och en hel del TV tittande. Då inte fotbolls VM utan bröllop. Jag umgicks så klart med Hugo och Harry en hel del inför då vi ska vara barnvakter på semestern. Harry ville följa med oss till Göteborg och var som ett plåster på Sven. Han skulle göra allt utom att byta blöjor. Det var jag betrodd med.










På jobbet i dag tittade jag i bilagorna från Aftonbladet och Gt med barnen och fick då höra att en av storasystrarna tyckte Carl Philip var snygg tills han tog av sig mössan. Innann han gjorde det ville hon gifta sig med honom. Margrete hade också ful klänning och fult ansikte. Många barn hade tittat på Tv det sa även föräldrarna. Flickorna ville också vara prinsessor. En av flickorna kände också en Daniel men han är inte prins.

onsdag 16 juni 2010

barngruppen klar

Nu är det klart tror vi vilka barn vi får i hösten. Han som skulle haft stöd kommer inte utan vi får en annan kille istället. Plus tvååringen vi redan visste om och en tvillingpojke från en annan avdelning. De bröderna behöver gå på olika avdelningar på huset så de blir fortfarande kvar på samma förskola. fördelen med ett stort hus.

Var på teater idag med hela gruppen. Vi var tre personal plus min lärarstudent som hade ansvar för 12 barn. Helt plötsligt hade jag 10 barn hos mig men ingen ytterligare personal. Det var en musikteater som gick ut på att barnen skulle dansa och röra på sig. Jag kan hjälpa dig om du tycker de stora barnen inte får röra på sig sa en av kollegorna när hon till slut kom. Det var väll självklart att barnen fick röra på sig men alla ville ju inte. Jag kan ju inte vara på två ställen samtidigt. Blir det inte bättre i höst får vi prata med chefen. Hon har gjort flera sådana här saker.

söndag 13 juni 2010

tvårätters

Jag fick ett ryck och tyckte att vi aldrig äter middag ihop på helgerna och gjorde tvårätters middag. Räksmörgås och lax i ugnen med sås med rödlök, kaviar och cremefraiche. Riktigt gott. Jag tror Sven blev riktigt förvånad. Imorgon är jag kompledig och nästa torsdag också så det blir bara en hel arbetsvecka innan semestern om tre veckor.

lördag 12 juni 2010

torsdag,fredag och lördag

I torsdags vid mellanmålet hade vi en diskussion om våran farmor,farfar, mormor och morfar levde. Barnen frågade mig och jag sa att bara min morfar levde.Vem halshögg de andra då frågade en pojke? I hans värld är det tydligen det man dör av. Cancer, hjärtsjukdom och Alzheimers i kombination med ålderdom var tydligen inget man dog av. På kvällen var det dags för personalfesten. Vi åkte Paddan i spöregn och åt sedan middag på restaurang Trädgårn. De hade tyvärr inte kapacitet för attservera 400 personer. Först kom moset och efter mycket länge kycklingen och sedan såsen. Det var ändå trevligt men jag äter godare mat hemma på fredagarna då vi äter fisk från fiskboden.

Igår var det sista dagen för den första flicka som jag skolade in då jag började jobba som förskollärare för fyra år sedan. Det är inte utan att det känns lite vemodigt och sorgligt. Hur det än är skapas det speciella band mellan barn och inskolningsfröken. Flickan sa hela dan att hennes mamma skulle komma med blommor. Det gjorde hon väll också enligt flickans syn att se på saken. efterrättsskålar i porslin med blommor på. Jag fick lova henne att inte gråta för mycket när jag åt glass och tänkte på henne för då kunde glassen smälta. Hon gav mig massor med kramar och pussar innan hon gick hem.

Idag regnar det och blåser. Jag har dock trotsat vädret och varit en runda på stan för att lämna in en tröja jag köpte i onsdags och upptåckte var trasig i luvan då jag skulle ta på mig den i torsdags. Min storlek fanns inte kvar men de beställer en ny. Jag var till affären och handlade lite småsaker också och Sushi till middag. Marianne och Leif var här på fika också. Jordgubbspaj.

onsdag 9 juni 2010

Svens klagan

Jag slutade tidigt idag och Sven var ledig så vi hade bestämt att vi skulle hitta på något på eftermidagen. Sven kom och mötte mig på jobbet. De största barnen känner ju igen honom men var inte så pratglada. Den som tyckte det var mest roligt var vår yngsta pojke som pekade på Sven och log och började hämta saker de skulle leka med . En femårig flicka sa det är din vän och en annan flicka sa mannen liknar Sven. Att det sedan var han brydde hon sig inte så mycket om. Vädret visade sig inte från sin bästa sida. Det regnar. Det blev en fika på stan och shopping till Svens stora fasa. Han var ju inte tvungen att följa med. Tantaffärer tyckte han att jag gick i också. Svea kallar jag inte för tantaffär precis.

Hör och häpna barn lär sig inte av sina misstag. Pojken som ramlade och slog sig igår drog upp samma sår igen. Han slogs med en annan pojke.

tisdag 8 juni 2010

stora blodbadet

Det är vad det har varit på jobbet. På förmidagen då vi var ute snubblade en flicka och slog munnen i marken. Hon var rädd och i början var det inte så lätt att se var blodet kom ifrån. Det var bara ett litet jack i läppen tillslut. På eftermidagen var det dags igen. En av våra stora pojkar sprang och hoppade och jag sa till honom att han skulle vara försiktig. Inte då. Helt plötsligt låg han i en hög på golvet med blodig mun och en rejäl fläskläpp. Han bet sig på insidan av läppen. Tur för barnen att fröken är härdad från jobbet som undersköterska.Vågar man gå till jobbet imorgon?

Vi hade vår gårdsfest ikväll. Vädret var ju inte det bästa så vi var inne. Föräldrarna hade med en massa god mat och barnen sjöng. Det blev mycket lyckat.

Undrar vad jag gett mig in på. Jag ska ha en lärarstudent som misskött sin praktik förut och att komma till oss ska vara hennes sista chans. Hon ringde idag och sa att hon inte alls kan göraq praktik på heltid för hon har opererat sig. Ringde hon som har hand om lärarstudenterna och hon ska visst vara hos oss på heltid annars blir hon underkänd. Vi får väll se hur det går.

måndag 7 juni 2010

regnig måndag

Vill ha tillbaka solen. Mulet och regn är det här. Eller svensk sommar som en mamma sa till mig när vi hade utvecklingssamtal idag.

Idag kom chefen med ett otroligt dumt förslag. Vi ska tydligen ha två barn i behov av stöd i en barngrupp på 18 barn. Det var ett förslag som vi röstade ner raskt. Ska detta funka krävs det mindre barn i gruppen. Fortsättning följer.

söndag 6 juni 2010

kinamat

Var uppe på stan och åt lunch med Sven. Det blev kinamat. Har sedan läst en bra bok i soffan. Det drog för kallt på balkongen för att kunna vara ute. Frågan är vad man ska ha på sig imorgon. Veckan blir fullspäckad. Utvecklingssamtal, gårdsfest och personalfest på jobbet och på fredag kommer Marianne och Leif. Sven jobbar som vanligt.Så honom lär de inte se mycket av.

lördag 5 juni 2010

blåsig stad

Varför ska det alltid blåsa när solen skiner? Det har gått att sitta på balkongen idag med men det har blåst riktigt kallt med jämna mellanrum.

Till Hisingen åker man med flygplan,helikopter, spårvagn och buss fick jag höra av två sexåringar igår. Fast de sa att de visste var Ikea Bäckebol låg.

Mamma ringde igår och ville jag skulle gå till Åhlens och titta efter ett paraply hon sett i bröllopskollektionen på anons men inte hittat i Örebro. Jag hittade ett och fick det fint inslaget i ett paket så det blir en försenad morsdagspresent.

Mamma berättade också att både pappa och brorsan har njursten. Brorsan var bra idag men pappa hade fortfarande ont. Kan möjligen bero på att pappa inte åkte till akuten som brorsan.

Köpte två kylskåpsmagneter med Viktoria och Daniel häromdagen. Sven upptäkte dem idag.

torsdag 3 juni 2010

teaterbesök

Vilka duktiga barn jag har på mitt jobb. Det var lita nervöst att gå av spårvagnen mitt inne i all trafiken i stan men det gick aldeles utmärkt. Teatern var bra genomförd och väldigt duktigt av lärarstudenterna att få ihop en hel pjäs. Dekor och kuliser, musik, sång och manus allt hade de fixat själva och vad jag kunde se var de flesta i 20 års åldern och inte mycket erfarenhet av att jobba i barngrupp och veta hur länge barn klarar av att sitta stilla. Enda molnet på himlen var att det var stopp på Drottningtorget på väg till teatern. Ring till Sven skrek barnen. De tror att han fixar allt bara för att han jobbar på pendeltågen.

Sven har lekt idag. Jobbat åt ringlinjen.

tisdag 1 juni 2010

Världens bästa jobb

Det är just vad jag har idag. Att få vara ute hela dagen i solen och få betalt för det. Enda nackdelen är att det är sand överallt nu när det är torrt ute.

På torsdag blir det teaterbesök. Lärarstudenten jag har ska spela upp en teater ihop med några andra klasskompisar och jag och fyra barn ska åka dit.