söndag 29 augusti 2010

regn och regn

Semestern får man väll ändå säga var helt okej vädermässigt. Men nu har det regnat varje dag en hel vecka mer eller mindre känns det som. Det får bli regnkläder till skogen imorgon också.

Åt lunch med Sven på stan idag. Lamm med ris och sås. Köpte en ny väska också som det inte regnar in i. Det var ett hål på den gamla. Sven blev av med sin cykel idag utanför jobbet idag. Den andra på ett år.

lördag 28 augusti 2010

lördagen som bara försvann

har ägnat mig åt matematik i förskolan hela dagen. Läst ca 60 sidor i olika böcker och gjort inlägg på Blackboard.

Har hunnit med att lag middag också.

fredag 27 augusti 2010

succe

Igår började jag med mattegrupper för femåringarna på jobbet. Eftersom de är ganska många delade jag in dem i två grupper. De fick bygga med Polydroner. Det är plastbitar i olika former som kan sammanfogas och böjas. Det blev både hus och ballkonger. Huvudsaken var att barnen hade roligt och alla utom en var jätteduktiga. De har frågat idag när det är torsdag igen.

Beställde från ABA skol för jobbet idag. Det blev saker för 32 000 sammanlagt och det tog en timme att göra beställningen. Fyra A4 sidor med grejor var det.

Hade en pojke idag som fick en bula mitt i pannan. Han tyckte det var fult med bara en. det behövdes nog två till och helst skulle jag ha en också. Han fick ej som han ville.

onsdag 25 augusti 2010

höstvindar

Idag blåser det verkligen iskallt. Hösten ärpå väg.

Nu ska jag läsa Amelia som kom på posten idag. Annars kan jag rekomendera en ny tidning. Your life heter den. Utan en massa reklam och långa härliga artiklar och mycket skrivet om böcker. Kommer fortsätta att köpa den.

tisdag 24 augusti 2010

Då var jag igång igen

Har precis gjort mitt första inlägg i Blackboard för den här terminen. Känns bra att vara igång igen.

Vi hade bara åtta barn idag. Tur i oyuren då vi bara var två personal i barngruppen. En är lrdig för studier varje tisdag och den chefen bokat är i Turkiet. Smart. Undrar just var ersättaren nästa vecka befinner sig.

Vi har mätt högt och lågt på jobbet idag för att se om hyllorna passar in och det gör de med lite ommöblering. Jag hade med mig tumstocken och fick mäta en snart femårig pojke. Till hans stora glädje hade han växt två centimeter över sommaren.Jag hade enligt honom växt 9 centimeter. Jag var enligt honom 1, 76 och hans en vecka gamla lillasyster 16 centimeter.

måndag 23 augusti 2010

150 000

Det är vad vi fått till vår förskola att handla för. Vi får väll se hur långt det räcker. ABA skol som vi ska beställa ifrån är dyra. Vi ska iallafall beställa ny hurts med lådor till barnen och vi vill gärna ha hyllor som inte är trasiga vilket vi har nu.

Skogspromenaden var lyckad. Jag hade bara med mig 3 barn av 7 dock. Bara en på plats utsatt tid och två plockade vi upp på vägen. En pojke kom alldeles försent och missade det totalt. Det är bra att det blir varje måndag så föräldrarna verkligen har en tid att passa.

söndag 22 augusti 2010

kräftskiva

Kräftskivan igår var rolig. Goda kräftor och snaps. Paj och skaldjurstallrik blev det också.

Dagen har inte innehållit så mycket. Bokläsande och DVD tittande och en tur till affären för att fylla på matförrådet. Imorgon blir det jobb igen.

lördag 21 augusti 2010

Växjö avklarat för den här gången

Kom hem vid 23.00 igår kväöll. Tåget var försenat med 25 minuter redan från början. Dagen i Växjö var lika trevlig som vanligt. Tänk om man haft dessa bra lärare på pedagogen. Nej då där får man bara gamla stofiler till lärare som inte har någon förankring i verkligheten. Ser fram mot denna termin också. Den verkar bli rolig. En hel del att läsa men om man strukturerar upp det går det säkert bra.

Hotell Cardinal där jag bodde denna gång var det hotell jag tyckt bäst om i Växjö. Kvällsbuffe ingick i priset. I torsdags innebar det stor salladsbuffe, morotssoppa, fisk med soltorkade tomater och potatis. Som efterrätt ostkaka med bär och grädde. Det här blir hotellet jag bokar i Växjö hädanefter.

Ikväll blir det kräftskiva.

onsdag 18 augusti 2010

packad ryggsäck

Denna gång sover jag bara en natt i Växjö så jag har lyckats packa i en ganska liten ryggsäck enligt mig. Även om den inte är så stor har jag säkert packat ner för mycket. Men jag är stolt att allt gick ned. Sven är hemma denna gång och ska förbereda kräftskivan på lördag med Erik, Maria och en kompis till dem. Jag ska bo på ännu ett nytt hotell i Växjö. Nummer tre i ordningen så är det någon som vill ha tips på bra hotell i centrala Växjö ställer jag upp.

måndag 16 augusti 2010

APT

Vi hade arbetsplatsträff idag och hör och häpna alla accepterade mitt förslag. Problemet är dock att städerskan städar vår stora matsal där jag tänkt vara under just denna tid. Vilket inte är ett problem anser jag. Jag är ju bara på en liten del. Just denna del kan hon väll städa lite senare eller noggrannare dagen efter.

Smörgåsbordet på Liseberg får klart godkänt. Det fanns väldigt mycket gott. Sven var så mått att han knappt orkade gå till spårvagnen. Väl värt priset var det i allafall och vem vet vi kanske gör om det nästa sommar.

fredag 13 augusti 2010

fredag igen

Då var det helg igen. Sven jobbar imorgon men på söndag ska vi gå på Liseberg. En av restaurangerna där har tydligen ett smörgåsbord som Sven blivit rekomenderad. Tänk vi bor i Göteborg men det är första gången i år på Liseberg.

Swimmingpoolen på jobbet är borta. De som var där och fixade stoppet sa att det vore bra om vi hindrade barnen från att kasta ned sand i brunnarna. Visst man kan ju alltid försöka.

Nästa fredag blir det Växjö så jag är bara på jobbet fyra dagar nästa vecka.

torsdag 12 augusti 2010

swimingpool

Det är vad vi har fått på jobbet. En brunn har totalt satt sig på grund av allt regn. Vi ringde och felanmälde det, men givetvis kom ingen under dagen och någon vaktmästare har vi inte sett till på 14 dagar så grinden är fortfarande trasig.

Annars går inskolningen bra. Han går sina riktiga tider från måndag. En 2 årig flicka börjar imorgon så nu är gruppen fulltalig. En som slutade innan sommaren var och hämtade alla sina saker idag. Hon ropade på mig från andra sidan gården och kom springande och ville ge mig en kram. Mamma hade köpt presenter också. En shal i turkos och lila. Lila som är min favoritfärg. Flickan ville absolut inte gå hem men följde med tillslut.

tisdag 10 augusti 2010

tråkigt

Det börjar bli tråkigt är vi eniga om på jobbet att vi har så lite barn. Min avdelning hade två barn idag varav en var min inskolning. Hoppas på mer barn nästa vecka. Vår förskola har tydligen fått en hel del pengar. Så hör och häpna vi får beställa en hel del sakjer. Bland annat kan jag beställa lite mer saker till min mattehörna. Underbart! Allt material går ju inte att göra själv.

måndag 9 augusti 2010

Inskolning

Vilken duktig kille jag skolar in. Jag älskar att jobba där jag gör men vilken skillnad när både föräldrar och barn kan svenska. Mamma var med en halvtimme innan hon gick och han frågade inte efter henne en enda gång. Vi lekte både ute och inne. Bilar i alla dess former var favoriterna. Lunchen gick också bra fast laxbiffarna smakade han bara på innan han spottade ut dem igen och bestämt hävdade att det var kalkon. Kokerskan frågade honom om maten var god och fick till svar:"Nej tack men potatisen var god". Efter maten gick vi ut igen och då var det bara två barn ute så han kunde verkligen välja och vraka bland alla leksaker. Imorgon kommer han igen så vi får hoppas att det går lika bra då.

Mina kollegor köpte mitt förslag om när jag ska ha min mattegrupp. Hoppas alla andra gör det också då jag fr fram förslaget på studiedagen.

söndag 8 augusti 2010

Lunch på stan

Var till Stan idag och åt lunch med Sven. Kinamat. Räkor med stekta nudlar blev det.

Ikväll när han kommer hem blir det pizza. Hemgjord på hönökaka. Imorgon är det dags för en ny arbetsvecka igen. En av dagarna onsdagen är studiedag. Hoppas den ger något vettigt det är annarsw lite si och så med den saken tycker jag.

lördag 7 augusti 2010

4 timmars arbetsdag

Hade jag igår 9-13. Det skulle man ha varje dag. Mamman som blev utskälld i torsdags kom inte med sin flicka igår. Hade det varit jag som gjort mdet hade jag blivit rejält orolig när flickan inte dök upp. Inte då. Kollegan som gjort det blev inte orolig alls. Fattar hon ingenting?

Ska gå på Ladies night i Örebro 13 november. Det går visserligen att gå i Göteborg också men då får jag gå själv. I Örebro går jag med brorsans fru och hennes faster.

torsdag 5 augusti 2010

Det värsta jag varit med om på länge

Vad tänker man på som förskolepersonal när man skäller ut en stackars mamma när hon är en kvart sen att hämta sitt barn och sedan tala om för mamman att hennes flicka var själv på förskolan tre timmar med två personal? Ska de få föräldrar som har jobb hos oss inte kunna sköta dem? Jag blev helt målös. Dessutom skedde detta inför flickan. Jag gav mig inte in i dsikussionen men det kändes obehagligt. Jag kunde dock prata med mamman då kollegan svarade i sin mobil mitt under samtalet. Det är ju tyvärr sådant här som ger förskolan dåligt rykte.

Min inskolning blir mellan 10-13 nästa vecka. Mamman och jag möttes på halva vägen. Han kom dessutom och hälsade på med sin pappa på eftermidagen och lekte i sandlådan en lång stund. Eftersom vi bara hade två barn passade jag på att bekanta mig med honom och det gick bra efter en liten stund. Så man kan väll säga att inskolningen har börjat.

onsdag 4 augusti 2010

5 barn

Rekord den här veckan på vår avdelning. Var tidig idag med och slutade 12.30.

Alltid är det något med inskolningarna. Mamman till pojken jag ska skola in ringde idag. Inskolningstiderna var tydligen aldeles för korta och han skulle klara av långa dagar på en gång. Hon pratade med en kollega till mig och varför hon inte hämtade mig förstår jag inte. Jag hjälpte ett barn på toaletten men vi hade ju kunnat ta över. Nu får jag ringa upp mamman imorgon istället. Visst kan tiderna bli längre men allt beror ju på hur pojken reagerar. Det kan bli en stor omställning med ny förskola och ett litet syskon hemma.

tisdag 3 augusti 2010

långsam dag

Det är väldigt lite att göra på jobbet just nu.Vi gjorde klart det mesta innan sommaren så det lilla man hittar på att göra går fort. Barnantalet var 10 idag och personalamtalet 8. Fast jag ska inte klaga. Nästa vecka blir det mer att göra för att inte tala om nästnästa vecka då inskolningarna blir lämnade själva längre stunder.

måndag 2 augusti 2010

På jobbet igen

Då var man tillbaka på jobbet igen. 8 barn och 6 fröknar. Fast man undrar hur vissa tänker då två avdelningar var helt tomma på personal. Vi andra visste inte ens att de hade semester så det får väll lite hastigt och lustigt bli omläggningar i schemat. Idag jobbade jag från 7.00-12.00. Helt okej första dagen. Har hunnit med en hel del på de timmarna. Blandannat skrivit namnlappar och skickat brev till föräldrarna till min nya inskolning.

söndag 1 augusti 2010

första dagen i augusti

Tänk det är redan augusti och imorgon börjar jag jobba igen. Blir nog en fullspäckad månad som på alla förskolor i augusti. Inskolningar och barn som i vissa fall haft ett långt trevligt sommarlov och andra som inte haft det så bra alls. Att få ihop gruppen igen tar sin tid. sedan börjar andra terminen på min distanskurs 20 augusti igen.

Tänk min minsta lillasyster ska läsa på universitetet i höst. Svenska och hon ska flytta hemifrån också. Vart tog tiden vägen?