torsdag 30 september 2010

Boktips september

Månadens lästa böcker:
Högre än alla himlar av Louise Boije Af Gennäs
Bara ett barn av Malin Persson Giolito
Bittrare än döden av Camilla Grebe & Åsa Träff
Boys av Anna Ringberg
Vecka 36 av Sofie Sarenbrant
Hitta vilse av Carin Hjulström
Drama Queens-i ett liv nära dig av Lina Fors, Maria Ernestam, Inger Frimansson, Moa Herngren och Anna Jansson
Bäst denna månad var Högre än alla himlar

Roliga distanskurser i Växjö

Det verkar vara där alla roliga distanskurser finns. JAg har sökt nya till våren. Får se om jag kommer in på några. Flerspråkighet i förskolan, Matematik och teknik i förskolan en fortsättning på den jag läser nu och en som heter skogens skatter som innehåller en hel del bra tips på utomhus pedagogik.

Sven undrade om något var fel på mig igår. Jag gjorde inlämningsuppgiften, diskussionsfrågorna, packade tills idag, böt lakan i sängen och tvättade två maskiner. Jag satte mig inte i soffan förrän 20.00.

onsdag 29 september 2010

Anställningsintervju nummer 3

På fredag åker Sven till Örebro på anställningsintervju. Transportledare på Weidermans. Detta innebär att han åker redan på torsdag kväll till mina föräldrar då intervjun var tidig förmidag på fredag. Jag åker efter på fredag med det tåg vi skulle ha åkt med från början båda två. Harry blev mycket glad då han fick veta att hans "Ven" kommer edan på torsdag. Jag har lovat att de ska busa hele fredagen.

Jag har precis mejlat inlämningsuppgiften. Nu är det bara diskussionsfrågorna kvar. Ska nog ta i tu med dem om en stund.

Hade utvecklingssamtal med chefen idag. Hon var mycket nöjd med mitt arbete och har sett vilket lass jag dragit under den här och förra terminen. Att jag gärna utvecklade mig och läste kurser på eget bevåg såg hon som mycket positivt. Vilken uppmuntran och vilken bra dag det varit.

söndag 26 september 2010

Sova govlet

Det är vad jag ska göra enligt Harry nästa helg. Han och Hugo sover över hos mamma och pappa fredag-lördag nästa helg när vi är där. Harry ska sova hos "Ven" och jag på govlet. Jag får kudde och täcke omtänksamt nog. Jag har alltid Mathildas säng att ta till. Vem vet det kanska blir jag och Hugo som får sova där? Fast han ska sova hos "mammor" säger han vilket är farmor. Vi får se hur det blir.

lördag 25 september 2010

bokmässan

Då var årets bokmässa avklarad. Det blev lite nya böcker till mig och till Sven. Hugo och Harry blir lite bortskämda också nästa helg med böcker och pussel.

Som vanligt mycket att titta på och köpa med för den delen. Men det är mycket skönare att gå på torsdag eller fredag då det inte är så mycket folk. Sedan höll jag aldrig på att komma hem. En buss hade havererat mitt i Brunnsparken.

onsdag 22 september 2010

god mat

Vi hade en mamma som förra veckan sa att hon ville laga mat till oss idag när vi hade studiedag. Vid 11.30 skulle hon komma med maten meddelade hennes man igår då han hämtade barnen. Vid 11.15 idag ringde det på dörren och när jag öppnade stod hon utanför med en jättegryta med mat. Största barnet en femårig flicka hade hjälpt till att laga maten. Det var väldigt gott. Vad rätten heter har jag glömt för det var en kurdisk maträtt. Det var ris och kyckling och en massa goda kryddor iallafall.

Varför går studiedagar så fort? Vi han med ungefär hälften av det vi hade behövt göra.

måndag 20 september 2010

veckan har börjat igen

Alla inlägg på Blackboard fixade. Nu är det bara att svara på alla andras. Inbillar mig att man är piggast på en måndag kväll efter föräldramöte på jobbet. Tror inte det jag stavade fel hur många gånger som helst. Anledningen till denna frenesi är att jag inte har en enda tidig dag på hela veckan. Givetvis ligger studiedagen på min tidiga dag. På lördag är det lilla julafton i allafall för mig. Bokmässan här i Göteborg.

söndag 19 september 2010

Valet

Då har man varit och röstat. Jag röstade lika i alla tre valen. Fick frågan av en femårig pojke häromdagen om jag skulle rösta på tanten utanför förskolan. Det sitter en stor valaffish med Anneli Hulten som är för kommunalfullmäktige i Göteborg på vår grannförskola. På valaffishen står: "Mer sagostunder i förskolan". Jag sade att jo jag skulle rösta på henne. Då ska jag säga till mamma att rösta på henne också sade han då. Många föräldrar har frågat mig vad de ska rösta på. De tycker det är svårt att välja. Jag har svarat så gott jag kan. Oftast har de också frågat vad jag ska rösta på.

Hoppas innerligt att vi får en ny regering. Reinfelt och company har gjort sitt.

Imorgon ska Sven till Hallsberg igen. Intervju på Banverket. Pappa kommer och skjutsar honom. Hallsberg är inte stort men Banverket ligger inte i Centrum av Hallsberg utan i en utkant. När vi ringde pappa i torsdags och frågade om skjuts sade han: "Självklart jag gör allt för att få hem alla mina barn igen". det är inte utan att det skulle vara trevligt att flytta hem igen. I fredags ringde mamma och talade om att Hugo och Harry säger våra namn helt rent nu. De pekar på bröllopsfotot och talar om att Sven är Harrys och Marika Hugos. De vill också ha paket. Många, många när vi kommer dit nästa gång. På lördag ska jag på bokmässan så vem vet det kan nog bli lite paket då.

Sven åker till Hallsberg tre gånger på lika många veckor. Vi ska dit båda två nästa helg.

lördag 18 september 2010

Inbrott

Vi har haft inbrott två gånger samma vecka på förskolan där jag jobbar. Första gången tog de digitalramar och en ljudanläggning. Andra gången slog de sönder och samman chefens kontor och tog med dataskärmen och personliga foton. Vad skulle de med fotona till kan man undra. Dessutom kan de ju ha småsyskon eller släktingar som går på förskolaan och det är dem de förstör för. Det ska vara extra bevakning på förskolan i helgen. Vi låser in så mycket vi kan, men plats finns inte för allt.

onsdag 15 september 2010

grått och kallt

Nu känns det som riktig höst. Regnet vräker ned och det har känts som höst hela dagen.

Vecka 41-42 blir bra veckor. Då har vi två lärarstudenter samtidigt. Hon som varit förut och en ny som går tredje terminen också men som bytt praktikplats till oss denna termin. Tänk vad mycket man kan göra med barnen då det blir två extra.

tisdag 14 september 2010

Anställningsintervju

Det är just vad Sven ska på på torsdag. Green Cargo i Hallsberg. Efter intervjun en lunch med sin svärfar som jobbar mittemot Green Cargo. Kanske behöver jag inte leva i exil längre? Vem vet?

söndag 12 september 2010

Söndag

Det blev en god middag igår för alla igår. Fiskrullar med sås och potatis och kladdkaka till efterrätt.

lördag 11 september 2010

grå lördag

Tittar ut genom fönstret på en riktigt grå lördag. Regnet hänger i luften. Hoppas att alla myggor försvinner snart. I måndags efter skogsutflykten hade jag minst 20 myggbett.

Inlämningsuppgiften är nu skickad. Det skulle vara max 1000 ord men jag fick det till att bli 1009. Hoppas nu bara att den blir godkänd.

onsdag 8 september 2010

veckorna rusar iväg

Hur ska jag hinna med allt känns det som den här veckan. Inlämningsuppgift och Marianne och Leif kommer till helgen. När vet jag inte. Inte de heller. Hade varit lite lättare att planera skrivandet om man vetat när de kommer. Men det är som det brukar vara.

Dags för mattegrupp imorgon igen. Nytt spel står på programmet.

lördag 4 september 2010

trevlig upptäkt

Det som ska läsas till nästa vecka är samma som till den här veckan. Det är bra då vi har en inlämningsuppgift nästa vecka också. Sven jobbar ikväll. Jag har köpt hem tappas till mig. Imorgon är Sven ledig. Vi får se vad vi hittar på då.

torsdag 2 september 2010

upppackning av varor och hästbegravning

Idag kom beställningen från ABA skol. det tog två timmar att packa upp och sortera allt i fyra stora högar. En till varje avdelning. Det hade ju gått fortare om jag till fullo hade kunnat koncentrera mig på upppackningen. Men icke då. Samtidigt fick jag ta hand om barn som skulle ut på gården fast jag ju packade upp saker till alla avdelningarna. Min kollega klarade absolut inte av att ta hand om barnen och var ännu stirrigare än vanligt idag tyckte jag. Jag skojade med barnen på en annan avdelning när jag körde in alla saker till dem. Jag sa att det var tomten. Var är skägget och röda kläderna sa de då. En halvtimme tog det att stuva in våra saker i skåpen. En flicka släpade en låda med silkespapper till där den skulle vara. Jag sa att den var tung men hon envisadea. Halvvägs vände hon sig anklagande om och sa tung. Inga barn ville hem idag. Alla nya saker var så roliga.

Mattegruppen gick bra idag också. Vi arbetade med former. Nästa gång ska vi köpa ett nytt spel som kom idag. barnen är så tacksamma och pratar om mig och mattegruppen hemma. Redan imorgon kommer de att börja fråga när det är torsdag igen och jag ska väll inte vara ledig eller sjuk nästa torsdag?

Mamma ringde igår kväll och talade om att min syster fått avliva sin tvååriga häst Greta. Hon har ända sedan hon fötts haft ett fel i strupen som gör att hon sätter i halsen. De fick åka in akut med henne till Skara ca 2 timmars bilkörning i måndags kväll. I tisdags morse ringde veterinären och talade om att det skulle gå att operera men med ärrbildningar så det var frågan om det var värt det. Min syster och hennes sambo åkte till Skara och var med när hästen avlivades som hon till slut bestämde sig för. Barmhärtigast för hästen men givetvis tråkigt för min syster. Hästarna är ju hennes allt. De åkte hem från Skara och senare på dagen kom veterinärtjänst med hästen i en bil för min syster hade aldrig gått med på att avliva henne om de inte hade fått med hästen hem. Så det blev hästbegravning i tisdags kväll hemma på mammas och pappas gård. Hästen hade tydligen gjorts fin med blommor inflätade i manen och han som har hand om snöröjningen på vintern kom med en grävmaskin och grävde graven till hästen. Graven ligger aldeles utanför hagen där hon oftast gick.

onsdag 1 september 2010

Boktips augusti

Följande böcker läste jag i augusti:
Flicka med snö i håret av Ninni Schulman
Tusenskönor av Kristina Ohlsson
Ett litet snedsprång av Denise Rudberg
Den som vakar i mörkret av Helene Tursten
Vinteräpplen av Josefine Sundström

Flicka med snö i håret och ett litet snedsprång var lika bra.

Det märks att jobbet har börjat igen och min distanskurs då det inte blev lika mycket läst som i juni och juli.