tisdag 30 november 2010

lästa böcker i november

Kråkflickan av Eriksson & Axlander Sundqvist
Varför gråter inte Emma? av Magnus Wennerholm och Emma Jangestig
Niceville av Kathryn Stockett
Bäst denna månad Varför gråter inte Emma?

måndag 29 november 2010

beställningar

Tänk att det ska vara så krångligt. Kontorsmaterial från en katalog och övrigt från en annan? Vi blev helt förvirrade. Till vilken kategori hör kartong och ritpapper? Vi satt tre timmar och försökte få ordning på det. Inte helt lätt att få ordning på då jag var den enda ordinarie på min avdelning. Då är det tur att man har bra vikarie och två helt underbara lärarstudenter.

söndag 28 november 2010

första julklapparna köpta

Har varit och köpt de första julklapparna. Säsong 1 av huset Elliot till mamma, en bok till pappa och engelsk-svenskt lexikon till thilda. Vi åt en god middag på stan efter inköpen.

Roligast idag var bussen. Den hade inget nummer utan det stod tåg på den.

lördag 27 november 2010

huvudvärk

Har haft ont i huvudet sedan igår. Hoppas det går över. Måste ändå ta tag i skolarbetet snart. Tänk vad snabbt tiden går. Snart första advent.

torsdag 25 november 2010

utan vantar

Vad tänker föräldrar på som skickar sina barn till förskolan utan vantar och mössa när det är snö och strax runt nollan? Barnen vill inte gå ut eller också ber föräldrarna oss att vi inte ska gå ut. Det börjar bli tjatigt att på varenda utvecklingssamtal ta upp utevistelse och lämpliga kläder. Givetvis är ju inte alla föräldrar på detta vis. Vilket är tur. Det finns ju inga dåliga väder bara dåliga kläder sägs det ju.

Fick mig ett gott skratt idag. Var inne på en annan avdelning ca en timme då mina barn gått hem. En fyraårig pojke där ville att vi skulle leka med bilar vilket jag gärna gjorde. Han sa fröken flera gånger och jag frågade honom om han inte visste vad jag hette? Nej bokstav sa han då. Mitt namn börjar på m sa jag till honom. Mer bokstav sa han. Han fick ma av mig. Han funderade ett tag och föreslog mamma.

onsdag 24 november 2010

Bravo Västtrafik

Helt otroligt. Idag kom jag fram och tillbaka till jobbet utan förseningar.

Har varit på ännu en kurs idag. Hjärntorget. Ska ersätta Lotus där vi får vår jobbmejl idag. Denna har mer finesser också.

tisdag 23 november 2010

Undrar om det går att komma till jobbet imorgon. Det snöar och blåser och Västtrafik är inte allt för pålitliga.

måndag 22 november 2010

virrig kollega X 2

Klockan 5.45 i morse ringde min mobiltelefon. Jag rusade upp ur sängen säker på att något allvarligt hänt vid den tiden på dygnet. Då var det kollegan på grannavdelningen som arbetar samma pass som mig som ville veta när vi skulle börja jobba. Hon kunde väll ha ringt igår istället. Nu var det omöjligt att somna om fast jag hade kunnat sova en halvtimme till.

På jobbet blev det inte bättre. Ena kollegan på min avdelning blir bara virrigare och virrigare. Vad har hänt?

söndag 21 november 2010

adventsfint

Jag vet att jag är en vecka tidig, men är inte hemma innan 17.00 en enda vardag nästa vecka. Fint blev det och som vanligt undrar Sven varför jag ska ha alla saker. Om jag inte tog fram något skulle han bli besviken, men det vill han inte erkänna.

Ny elljusstake till vardagsrummet blev det också. Den jag haft där förut när sådär 20 år eller så. I år hjälpte det inte ens att byta lampor. Sista saken från mitt flickrum som försvann.

lördag 20 november 2010

snögubbar

Det står snögubbar överallt på gräsmattorna här. Det har snöat i natt och om det inte blir varmare är nog lite kvar i norgon också. Vintern är annars den värsta årstiden vad gäller kollektivtrafiken. Är det inte indragna eller försenade bussar så är det alltid något annat. Som igår då jag satt fast på snabbspåret i över 10 minuter för att någon inte ville betala för sig på språrvagnen och kontrollanterna tillkallade polis. Jag var i vagnen bakom men fast var jag. Vid Gamlestan var det fullt pådrag en piket och en vanlig polisbil och två ledningsbilar från Spårvägen.

Är det inte lite ironiskt om inte DSB skulle ha tagit över tågvärdarna hade Sven varit ledig hela julen. Hur det blir nu svävar vi fortfarande i ovisshet om.

måndag 15 november 2010

Ingen inskolning

Vi fick ändrade direktiv idag. Ingen inskolning utan en överflyttning från en annan avdelning av en flicka. Får se hur det blir. Regnigt och grått. Varför är det alltid det i Göteborg?

söndag 14 november 2010

Ladies Night

Det var bra igår. Det bästa var Martin Stenmarks "sjumilakliv" och det sämsta att Brolle inte gjorde någon av sina egna låtar. Garderoben var under all kritik. Man stod som packade sillar i ca 20 minuter i väntan på jackan. En smal ingång i kravallstaketet och sedan väntan vid själva garderoben. Tänk på annan organisation kring garderoben nästa gång Conventum. Annars var allt jättebra.

Maten innan var jättegod. Vad sägs om hjälmargös på planka med hummer och räksås? Två stora fiskbitar och massor med rökor i såsen och grönsaker.

fredag 12 november 2010

regn

Vi har sex barn i vår barngrupp idag. Det regnar och då ringer föräldrarna och säger att barnen är sjuka eller också så kommer de inte alls. Följden av detta blir att vi får ta emot extra barn som akutplaceras hos oss. Undrar just vad som händer den dag alla barn börjar komma?

torsdag 11 november 2010

Packad väska

Imorgon bär det av till Pålsboda. Ladies night hägrar i hrlgen blandannat.

Nu ska jag sätta mig i soffan och läsa. Klockan ringer 05.00 imorgon.

söndag 7 november 2010

gräsänka

Sven åker iväg på kurs i eftermiddag och är borta tills på fredag. Han ska på bandvagnskurs i Villingsberg, vilket kommer att innebära att han badar på en myr eller i en dypöl minst en gång under kursen. Hoppas bara han kan tvätta på Hammarö eller hos min mamma och pappa dit vi ska nästa helg.

På tal om nästa helg. Då blir det Ladies night med brorsans fru.

fredag 5 november 2010

tavlan hämtad

Min första köpta sak på tradera är hämtat. En tavla av en konnstnär som heter Bror Jönsson. HAn är från småland och vi såg hyans tavlor för första gången i Växjö i januari. En tavla motsvarande den jag fick fatt på kostade minst dubbelt så mycket där. Så jag betraktar det som ett fynd.

onsdag 3 november 2010

Boktips oktober

Dessa böcker läste jag i oktober:
Hittebarnet av Katerina Janouch
Jag kommer sen av Eva Wiklund
Röd lilja av Nora Roberts
Den perfekte mannen av Sheila O `Flanagan
Bäst var Röd Lilja

Spa

Sankt Jörgen Park där har jag varit i enn och en halv dag med jobbet. Underbart. God mat och ett helt underbart spa. Kändes lite lustigt dock att sova över så nära hemma. Blir tidig kväll ikväll som kompensation för att jag somnade 02.00 inatt. Men har man trevligt så har man.