fredag 31 december 2010

Gott Nytt År

Har ätit en tidig nyårsmiddag. Sven är på jobbet. Han anmälde sig frivilligt till att jobba natt. Fast jag är ju van. Men lite tråkigt är det. Vi åt trerätters innan han åkte iväg. Räksmörgås, karibisk fläskfile och bärpanacotta till efterrätt.

Här kommer decembers boklista.
Niceville av Kathryn Stockett
Grannen av Buthler & Öhrlund
Babylon av Camilla Ceder
Återkomsten av Tamara Mc Kinley
Bäst var Återkomsten.

Jag har i flera år skrivit läsedagbok. Förr om åren enkla sådana med bokens titel, författare och sidantal. I år har jag en mer detaljerad variant som jag hittade på Akademibokhandeln. Det jag redan nämnt är med och diverse betyg på boken och en liten miniresencion. Varje bokår kan sumeras på liknande sätt vilket jag roat mig med ikväll. Jag har läst 69 böcker och 25 150 sidor. Det ni. Och ja. Jag hinner med annat än att läsa böcker också.

Det nya året inleds med en hektisk månad med både bra och tråkiga saker. 5 födelsedagar varav en Svens 40 årsdag och en begravning. Morfar begravs nämligen 14 januari.

torsdag 30 december 2010

fixardag

Sven damsuger. Vi har tvättstugan också. Idag blir en riktig fixardag.

onsdag 29 december 2010

Då var jag här igen

Julen har varit både bra och dålig. Julen här i Göteborg var inga fel man jag hann knappt komma fram till Pålsboda så dog morfar. Var väll i och för sig väntat. Inte många 91 åringar överlever en massiv hjärnblödning. Han somnade in lugnt och stilla på annandagen. Enligt hans namne brorsans pojke Hugo är han på månen. Hade ändå trevligt hos mamma och pappa med god middag på annandagen och julklappsbyte. Vi åkte en sväng på rean på måndagen och jag fyndade en klänning på MQ. Igår var det två glada killar som inte behövde gå till förskolan. JAg tog hand om dem istället. Vi spelade spel tittade på DVD och lekte. Underligt nog satt de stilla då jag lagade mat. Hemma i Göteborg igen. X2000 var försenat igår med 30 min men jag var iallafall hemma vid kvart i sju.

torsdag 23 december 2010

Tårna är tillbaka

Även fast jag var vid fiskboden när de nyss öppnat var det 68 nummer före mig. En timmas köande gjorde att jag knappt kände mina tår tillslut, men nu är de tillbaka. Det var värt det för nu har vi en massa god sill hemma.

Skinkan är griljerad också.

onsdag 22 december 2010

Julförberedelser

Då var nästan allt klart. Imorgon ska jag hämta det vi beställt i fiskboden och griljera skinkan. Största oron är om det går några tåg överhuvudtaget och när man kommer fram på annandagen. Sj uppmuntrar idag iallafall alla resenärer att klä sig varmt och ta med mat och dryck.

måndag 20 december 2010

tomten och jullunch

Idag kom tomten på jobbet.Barnen fick varsin bok och personalen årskort på Liseberg. Sedan kom beställningen från ABA skol. 28 stora paket blev det.Det var roligt att se barnens glada miner när de såg ala nya saker.

En kollega gör egna smycken så hon hade gjort halsband till oss allihopa.Det passar presis till julklänningen.

Snart ska vi ta in granen.

söndag 19 december 2010

Ingen ny diskmaskin till jul

Diskmaskinen var tydligen inte tömd på vatten. Det är bara ett och ett halvt år sedan den blev urkopplad sist. Så vi får klara oss tillsvidare med den lilla. Det har ju gått hittills så det får väll gå ett tag till. Sista julklapparna är köpta. Alltså Sven har äntligen köpt julklappar och imorgon ska han köpa gran och på tisdag julmat.

lördag 18 december 2010

läxor och tvätt

Det är vad som ska göras idag. Jag har skrivit färdigt sista uppgiften på kursen och nu funkar Blackboard igen. Har varit hårdvarufel i veckan.

torsdag 16 december 2010

Alla armar och ben i behåll

Idag var det verkligen inget roligt väder ute. Det var som att gå på såpa. Det tog 10 minuter att gå till busshållplatsen och väl nästan framme på jobbet blev det omvägar för att komma dit från spårvagnshållplatsen. Hoppas på bättre väder imorgon.

onsdag 15 december 2010

kallt och is

Gården på jobbet är livsfarlig. Bara en massa is. Där det är snö gömmer sig isen under. Det går åt många plåster då barnen skrapar sig. Nästan lika många som då det är varmt och är shortsväder.

Nu jobbar jag bara fem dagar till. Sedan blir det ledigt dagen före julafton och veckan mellan jul och nyår. Klämdagen den sjunde har vi stängt.

Chefen vill ge mig någon kompensation för min mattekurs jag läst. Undrar just vad det blir. Hon tycker det tillfört huset mycket.

tisdag 14 december 2010

Ny diskmaskin

På måndag får jag ny diskmaskin. Marianne och Leif får inte in diskmaskinen i nya lägenheten så vi får den och Erik kan ta vår gamla om han och Maria vill. Nu blir det en fullbreddsdiskmaskin. Välbehövligt till jul.

I söndags lyxade vi till det med tre rätters middag på Källarkrogen. Vi hade tänkt nöja oss med förrätt och varmrätt men av någon anledning slank det ned en efterrätt också. Sedan blev det Liseberg med Erik och Maria. Hör och häpna Sven köpte julgransprydnader. Eller rättare sagt han valde och jag betalade.

Fint Luciafirande på jobbet igår. Vem jag var rådde delade meningar om. Jag hade röd klänning och tomteluva. Jag kunde vara både tomtens fru och tomtens mamma.

Idag var vi på teater med de största barnen. 50 minuter av stillasittande. Vi fick med en Cd med musiken som ingick i teatern. De barn jag hade förra året var där med sina fröknar så jag fick många kramar. Härligt när barnen kommer ihåg sin fröken.

lördag 11 december 2010

julpyntat

Nu har jag julpyntat. Det är så fint med alla tomtar. Sven tycker som vanligt att det är för många men man kan inte få för många.

Julgran får vi köpa på fredag. Jag vågar inte vänta till julveckan ifall det är som det står överallt. Granbrist.

fredag 10 december 2010

Nobelmiddag

Vi hade Nobelmiddag på jobbet idag. Inkokt lax med pesto, kokt potatis och sås. Till efterrätt glass med olika goda tillbehör. Barnen var jätteduktiga och satt stilla. Fast de var besvikna att Viktoria var i Stockholm. Hon kunde väll ha kommit på vår Nobelmiddag istället.

Dagens fråga: Vem är vit, helt galen och har en stor näsa?

onsdag 8 december 2010

pepparkaksbak

En god doft sprider sig här på jobbet. Vi bakar pepparkakor idag. Enligt barnen ska jag ta med några hem till Sven för han är så snäll och bra.

På eftermidagen väntar datakurs två om hjärntorget.Det vi beställt från olika företag börjar komma också. Ska bli kul med lite nya pussel och spel. Barnen har tröttnat på de gamla.

lördag 4 december 2010

Jul på Liseberg

Lika mysigt som alltid och i år snö desutom. Blev lite smått och gott till julen och viltkorv till Sven.

Har bestämmt att pluggandet är vilande över helgen. Det har varit en tuff vecka. Enda ordinarie 3 dagar av 5 varav en utan vikarie.

fredag 3 december 2010

Julklappar

Då var min del av julklapparna köpta. Känns skönt. Kanske blir det en tur på Jul på Liseberg imorgon. Det är ju inte lika kallt längre.

torsdag 2 december 2010

Växjö nästa år igen

Fick veta idag att det blir Växjö ett år till. Kom in på distanskursen Skogens skatter. Det är en kurs i utomhuspedagogik främst inriktad mot skogen. Ska bli kul.

Fixade alla beställningar på jobbet idag. Dyrt blev det, men vi hade å andra sidan ingen gräns för hur mycket vi fick köpa för. Får väll hålla mig undan för chefen i några dagar.

Barnens julklappar kom idag. Vi hade köpt böcker från Adlibris. Känns roligt att kunna ge barnen varsin bok då man vet att många inte har böcker hemma eller iallafall väldigt få. Jag fick flera böcker som handlar om matematik också med en massa bra tips på övningar. Jag blev inte besviken. Det blev en massa nya bra tips inför nästa termin. Ska planera den vecka 1 då vi har lite barn på jobbet.

onsdag 1 december 2010

nytt klädmode

Över 10 minus varje morgon. Hur klär man sig då om man som jag oftast har kjol eller klänning? Jo termobyxor med klänningen över. Går aldeles utmärkt.