lördag 30 april 2011

boktips april

Dessa böcker blev lästa:
Alla själars natt av Deborah Harkness
I det förflutna av Kate Morton
Änglavakter av Christina Olsson
Istället för dig av Sofie Sarenbrant
I natt är du död av Viveka sten

I natt är du död var bäst.

Berlin.

Vilken härlig stad. Vi hann med en hel del. Zoo, Charlottenburgs slott, Checkpoint Charlie, båttur på Spree och shopping så klart. God mat också. Vi är eniga. Berlin vi kommer tillbaka.

söndag 24 april 2011

Det börjar dra ihop sig

På tisdag åker vi äntligen till Berlin. Packningen är påbörjad. Verkar som att det blir blandat väder både regn och sol. Har börjat packa. Känner jag mig själv rätt så packar jag om flera gånger och lägger till glömda saker.

Vi ska bo i området Wilmersdorf ca 3,5 kilometer från centrala Berlin och nära till zoo dit jag vill.

lördag 23 april 2011

En miss

Skrev aldrig ned vilka böcker jag läste i mars. Här kommer de:
Flickan från tjugotalet av Sophie Kinsella
Godnatt finaste av Dorothy Koomson
Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon
Bäst var Ensamma hjärtan och hemlösa hundar.

Glad Påsk alla mina bloggläsare. Tvättstugan väntar. Enda tiden som fanns den här veckan.

torsdag 21 april 2011

lugn vecka

Har varit en lugn vecka på jobbet. 5-6 barn varje dag. I tisdags var vi till Galaxen, stadslantgården i Bergsjön. Barnen var överlyckliga. Många hade aldrig sett dessa djur tidigare. Kan inte låta bli att tycka att jag var ganska priveliegad under min barndom som träffade djur varje dag. Största behållningen var ändå hästen Edward som gärna ville bli klappad.

söndag 17 april 2011

reggio

Uppgiften nästan färdig. Behöver bara knyta ihop matteavsnittet och behöver då lita anteckningar jag har på jobbet, men i morgon är det halvdagsplanering och påsklov. Så det fixar sig då.

Sedan måste det vara en skapande uppgift vilket innebär RITA. Ingen ritar sämre än jag.

lördag 16 april 2011

ekonomi

Det är tydligen det som ska få styra allt. Verkar som alla chefer i barnomsorgen blivit rejält uppskrämda efter artikeln i fredags om barnomsorgskön. Vi kanske inte ens får göra om på jobbet. Vem blir då de största förlorarna? Jo barnen. Det visar sig vad måndagens möte ger. Fortsättning följer.

Har ätit trerätters idag. Underbart gott.

torsdag 14 april 2011

tokiga barn

Vi har en låda på jobbet med frågekort. Korten är i olika färg och på baksidan står en fråga. Det kan vara Vad heter din mamma och pappa eller Ett djur som har svans. Barnen älskar den och den är perfekt att ta fram innan mellanmål eller lunch. Idag skulle fröken också dra ett kort tyckte barnen. Det gjorde jag också. Vilka djur finns på bondgården? blev min fråga. Jag bad barnen om hjälp för det var ju många djur. Choklad tomtar föreslår en flicka då. Tigrar var ett annat förslag. Att vi läst om hönor, tuppar och kycklingar tidigare under dagen var helt bortglömt och varför frågade jag för? Var jag inte uppväxt på en bondgård kanske.

tisdag 12 april 2011

aprilväder

Regn och åter regn. Vi hade tävling på gården idag om vem som hade mest regn på sina glasögon. Jag vann för mina glasögon var störst.

måndag 11 april 2011

nedräkning

Bara två veckor till Berlin. Nedräkningen har börjat.

Har avverkat första utvecklingssamtalet denna termin. En nio månaders lillebror var med. Han avbröt då och då med ett högt jollrande. Han ville ju också prata.

söndag 10 april 2011

deklarerat

Då var deklarationen gjord och helgen snart slut. Sven är på ringlinjen och jobbar. Det blir pasta Carbonara när han kommer hem.

I morgon jobb igen. Undrar om chefen fått ihop de nya arbetslagen. Är lite nyfiken. Eller snarare mycket.

fredag 8 april 2011

rosècider

Rosecider från Irland är kvällens dryck. Passade aldeles utmärkt till fisk och gott var det. Magners Berry hette den och är en nyhet på systembolaget. Bråda dagar på jobbet med utvecklingssamtal och att få ihop alting för hösten. Chefen har idag gått runt och frågat alla var de vill jobba. Utifrån detta sätter hon ihop de nya arbetslagen. Har önskat 3-4 eller 4-5.

söndag 3 april 2011

Trevligt som vanligt

Är hemma från Pålsboda. När pappa kom och hämtade oss i fredags envisades Hugo och Harry med att följa med.De hade inte åkt många meter innan de somnade. Det blev häpna miner när de vaknade och vi hade kommit fram.

På lördagen blev det picknick i skogen och en titt på de nya kalvarna grannen hade och på kvällen kalas för de som fyllt sen vi var där förra gången. Det jag blev gladast över var två tavlor min syster målat.

Idag stod lek och buslandet på programmet. Harry sov visserligen i mitt knä en timme men han busade innan och efter. Det var under fikat han upptäckte att hon gjort sig illa på handleden. Antagligen hade han brännt sig i en rutshkana. Våtservett runt handleden och sitta i knät var det som gällde.