tisdag 31 maj 2011

semesterlängtan

Berlin känns avlägset fast det bara är en månad sedan. Jobbet känns som ett enda kaos. Kollegan som skolar in jobbar med skygglappar. Hon ser bara inskolningarna och kan bara fokusera på ett barn i taget. Detta innebär att vi andra två har minst en inskolning var plus de andra barnen. En helt ohållbar situation. Hur ska hösten gå då hon ska jobba på 1-2 års avdelningen med 10 nya inskolningar? Jag är därifrån då iallafall i andra änden av huset.

Sedan ska vi redovisa pedagogiska dokumentationen på torsdag nästa vecka. Har nu suttit hemma och skrivit det färdigt. Mer övertid blir det.

Sven ringde för en stund sedan. Ena arbetskamrat till honom har drabbats av akut leukemi. De har jobbat ihop länge och hon bor i samma område där jag jobbar så vi har åkt spårvagn ihop ett antal gånger. För nåt år sedan brann hennes hus och så nu detta. Vissa människor behandlar livet orättvist.

måndag 30 maj 2011

måndag igen

Härlig kortvecka. Jobbar bara tre dagar.

söndag 29 maj 2011

regn igen

Nu är jag trött på regnandet. Ge oss sol NU.

Har skrivit på arbetet om röd skogsmyra idag. Kladden är färdig. Ska bara skrivas in på datorn.

lördag 28 maj 2011

räkningar

Då var räkningarna betalda. Hotellrum bokat nästa gång jag ska till Växjö. Det blev inte så mycket pengar kvar.

Ska snart upp på stan och köpa doppresent.

onsdag 25 maj 2011

skogsupplevelse

En av uppgifterna på min nya kurs var att ge barn en skogsupplevelse. Från början hade jag tänkt att det skulle bli bokstavsletning i skogen. Det var dock lite för avancerat för de barn jag fick med mig. Jag hade dock en backup. Jag hade packat ner luppburkar som vi tittade på djur i. Det värsta var att ta upp djur att stoppa ner i burkarna.Som tur var var inte jag rädd. Vi tittade även på barkbitar. Snigeln var lite läskig tyckte barnen. Jag frågade också barnen om det hördes något i skogen. Jo fåglar som pratade sa de. Till deras stora lycka såg vi en av fåglarna i ett träd. Det bästa var dock att det inte fanns några bebisar i skogen. Med det menade de alla nya små inskolningar. Jag ska försöka gå iväg med barnen oftare. De större behöver känna sig uppmärksammade också.

tisdag 24 maj 2011

Mac frälst

Har numera jobbdatorn hemma också. Behöver något vettigt att göra arbetena till kursen på och eftersom det kommer att gynna jobbet är datorn numera hemma. Har t om lyckats instalera internet via 3 som jag hade på min andra bärbara dator.

Är riktigt stolt över mig själv.

Har nu fyra småkillar som gruppinskolning hos oss. Den kollega som ska jobba kvar har hand om detta. Hon tog ändå rast och dukade idag. Barnen skulle också äta och föräldrarna har inte lämnat dem förut. Den som skule äta vid mitt bord grät så han hyperventilerade. Det blev till att hämta pappan. Hur går egentligen en bra inskolning till? Vad har ni erfarenhet av?

måndag 23 maj 2011

Jag klarade det

Jag blev godkänd på Reggio kursen. Så nu kan man lägga det bakom sig och fokusera på djur och växter istället.


söndag 22 maj 2011

växtnörd

Det är vad man får bli på kuppen. Till nästa träff i Växjö ska vi kunna ett antal växter och djur. Djuren är inga problem. Men växterna. Så många liknar ju varandra. En jag läser kursen ihop med frågade läraren om vi får alternativ att välja mellan på tentan. Skulle väll var kul när det gäller djuren. Björn och lo känner väll alla igen.

Det verkar i allafall vara en kul kurs. Vi var ute hela dagen igår på Osaby säteri som ligger strax utanför Växjö. I fredags var vi bakom universitetet på exkursion. Härligt med så mycket utevistelse då vädret var helt underbart. I motsats till regnandet nu.

torsdag 19 maj 2011

Here I come again

Då var det dags för Växjö igen och kursen skogens skatter. Åker i morgonbitti och kommer hem lördag kväll. Ska bli kul.

tisdag 17 maj 2011

vikarier

Fattar inte vad det skulle vara bra för att minska på stadsdelarna. Den stadsdel jag jobbar i har bättre ekonomi än den stadsdel vi gick ihop med. Resultat? Jo vi får ingen vikarie första sjukdagen plus att det drabbar skolan ännu mer med ännu större klasser och lärare som får gå. Vad tänker politikerna med? Ska inte barnen få en bra tid i förskolan och skolan?

måndag 16 maj 2011

Hästflickor är vita

Det var vad barnen på jobbet sa idag.Jag visade MMSet jag fick igår på Greger. Efter ett tag frågade jag vad han hade för färg. Gul och svart var förslag.Brun så klart sa en flicka då. Det är alla hästar.Nej sa en annan för flickhästar är vita. Där ser man.

söndag 15 maj 2011

Greger

Det är vad min systers senaste nyförvärv heter. Fick ett MMS på förmidagen med en aldeles bedårande fölunge. Om en månad får jag se honom. Då är han dock mycket större. Enligt Hugo och Harry var han söt men man fick inte klappa honom. Harry sa att han bodde uppe på hans rum hos farmor och farfar. Att han bodde i stallet ville han inte kännas vid.

Har gjort min plikt och röstat idag.

lördag 14 maj 2011

Lackade ballkongmöbler

Sven har lackat ballkongmöblerna idag. Under tiden hann höll på med det började det regna. Får se hur resultatet blev när det torkat.

Lamm och potatisgrattäng blir det ikväll.

onsdag 11 maj 2011

studiedag

Intressant föreläsning på förmiddagen om den reviderade läroplanen.

På eftermiddagen hade vi diskussionsfrågor och vi diskuterade hösten en hel del. Förskollärarna är utplacerade. Jag är mycket nöjd. Hoppas nu att vi får en bra barnskötare också.

tisdag 10 maj 2011

Jag älskar mitt jobb

Iallafall just idag när solen skiner och det är varmt. Vi var ute hela dagen. Bara avbrott för lunch och mellanmål.

Något av ett rekord. Vi hade 16 barn idag. Varav ett en nygammal flicka. Bortrest i ett år och dök helt plötsligt upp igår, men det gick helt lysande ändå. Om man bortser från att hon inte åt förståss.

måndag 9 maj 2011

JIPPI

Solen skiner och det blir ändringar på jobbet i höst. Jag ska få jobba med 3-4 åringarna. Det ska bli underbart.

söndag 8 maj 2011

trädgårdsdagar

Var på Liseberg för första gången denna säsong. Det var trädgårdsdagar. Massor med folk. Efter en timma gav jag upp. Det blev fika vid näckrosdammen att köpa något på Liseberg var bara att glömma. Jag köpte en baguette och en dricka i en affär och tog med mig. Köpte sedan diverse saker i affärerna längs avenyn. Bland annat ett album som ska bytas ut idag. Digitalkopior har tydligen lite annat format.

fredag 6 maj 2011

Årets stora begivenhet

Igår var det dags att åka till Svens jobb. Över lag var barnen duktiga. Det blev diverse fina teckningar att ta med hem efteråt.

På måndag gäller det. Då ska hösten diskuteras. Få se hur det blir med barngrupperna. Vi är några som strider in i det sista för åldersindelade grupper.

tisdag 3 maj 2011

glada barn

Fick höra på jobbet idag att jag aldrig mer får flyga bort. Nästa gång får Sven flyga själv. Kul att ha varit saknad.

På torsdag väntar terminens stora begivenhet. Åka till Svens jobb.