onsdag 29 juni 2011

SNART

Bara två dagar kvar att jobba innan semestern. På söndag kommer min kära syster hit med sambo och kompisar och äter mat innan konsert på Ullevi. Eventuellt blir jag barnvakt också.

Boktips juni:
Dimmornas lek av Kate Morton
Dolda djup av Anne Cleeves
Elisabeth av Lesley Pearse
The Carrie Diaries av Candace Bushnell
Evig eld av Jonas Moström
Den femte årstiden av Mons Kallentoft
Tempelbranden av Catharina Ingelman Sundberg
En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon MC Kenna

En liten hattaffär på hörnet och En evig eld var bäst.

måndag 27 juni 2011

konstigt

Vi som haft minst barn hela terminen hade flest idag med 8 stycken. Det skulle chefen ha sett. Varav två slogs hela tiden.

Sommaren är äntligen tillbaka med sol och värme.

söndag 26 juni 2011

smörgåsbord på Liseberg

Underbart gott. Midsommardagens middag var smörgårsbord på Liseberg. Fast blåbärssill var ingen hitt. Allt det andra var dock gott. Tur att det inte var långt till spårvagnen sedan.

Det blev en film som avslutning på kvällen. The other woman. En riktigt bra film.

Bara fem arbetsdagar kvar innan fem veckors semester.

fredag 24 juni 2011

midsommar

Blåst och regnskurarr då och då.

Erik och Maria kommer snart hit och firar midsommar med oss.

onsdag 22 juni 2011

lugnt

Det är väldigt lugnt på jobbet. Idag hade vi sex barn. Tidigare i veckan har det varit sju. Man har hunnit med mycket inför hösten. På min blivande avdelning är namnlappar skrivna. De sätts upp fredag innan stängning så att allt är klart den första dagen vi öppnar igen.

Igår flyttade vi massor av pussel och spel mellan avdelningarna. Man måste ju börja någonstans.

Omtenta blir det nästa gång i Växjö. Det fattades sex poäng upp till godkänd. Känns ändå bra att jag var nära och inte långt ifrån att klara tentan.

lördag 18 juni 2011

hemma från Växjö

Vilken tenta vi hade. Växterna var fotade på mycket nära håll och det var nästan inte med några djur. Hoppas det ändå gick vägen.

Husebybruk där vi var idag var en härlig upplevelse. Hade kunnat gå där hela dagen.

När jag kom hem möttes jag av ett regnigt Göteborg.

onsdag 15 juni 2011

packad väska igen

Då var väskan packad inför Växjö imorgon. Hemma igen på lördag kväll.

Sven har åkt på Bältros. Hoppas bara jag slipper det.

En av de nya småkillarna var en riktig tuffing idag. Han grät inte ett dugg när pappa lämnade.

söndag 12 juni 2011

hemma från Pålsboda

Bra helg som vanligt med god mat. Hugo och Harry var med och hämtade oss vid tåget. Denna gång vakna. De blev jätteglada för de fina bilarna Sven köpte i Berlin och körde runt med dem hela kvällen. Igår var vi hos dem nästan hela dagen så brorsan och Emily kunde uträtta lite ärenden. De förstod äntligen att deras pappa är min bror, fast han var stor inte liten. Svårt att förstå innebörden av lillebror när man är vuxen. Hugo slog till Harry utan anledning och jag sa ifrån argt till honom och det var som att flyttas 30 år tillbaks i tiden när brorsan var i deras ålder. Hugo slog i buskarna på huset, gick med armarna i kors och mumlade för sig själv. Tillslut blängde han på mig och skrek: Jag tycker inte om dig längre. Jag drar till farmors hus. Men han gjorde aldrig allvar av hotet. När vi gick tyckte han om mig igen och jag skulle komma tillbaka imorgon vilket jag också gjorde. Idag blev det en skogspromenad.

Om 3,5 veckor när vi har semester åker vi dit igen.

torsdag 9 juni 2011

Vattenpöl

En liten vattenpöl fanns på gården idag. Den hoppade en liten 1,5 åring i för att avsluta med att bada i pölen. Regnbyxor men inga gummistövlar. Pappan skrattade gott när han hämtade sin pojke och sa att han var så tacksam för vårt fina jobb. En smutsig jacka var inga problem. Fler sådana föräldrar tack.

onsdag 8 juni 2011

eldprovet

Vilade med två av de nya inskolningarna för första gången idag. Den ena åt sin välling och somnade på två minuter. Då var det värre med den andra killen. Han ville inte vara i mitt knä, inte sitta eller ligga. Han kastade iväg madrass och kudde och sparkade på madrassen och skrek UT och GUNGA väldigt högt. Mot förmodan somnade de andra små som skulle sova så efter 25 minuter fick han sin vilja fram. Efter en stund ute somnade han i gungan.

Sommarfest på jobbet idag. Hos oss innebär det knytkalas. Föräldrarna tar med något att bjuda på och vi personal gör jordgubbstårta. Det brukar altid vara en massa spännande mat från olika länder. Så var det i kväll också och en massa fikabröd. För en del barn var det avslutning och några går nästa vecka också, men från tisdag har vi mindre barn. Veckorna fram till semestern blir förberedelse inför hösten.

tisdag 7 juni 2011

blixt och dunder

Vilket åskväder det var i natt. Sven gick upp och stängde fönstret i arbetsrummet och somnade igen. Jag låg vaken ett bra tag för att det fortfarande var så kvavt att det var omöjligt att somna om.

Idag var det väldigt röriga barn. Alla slogs med alla. Jag hade en treåring som bestämt hävdade att grisar åt barn och var farliga. Han blev överbevisad av de andra barnen. De hävdade nämligen att om grisar åt barn skulle inte bondarna vilja ha dem. Han ändrade till att vara en tiger. Efter mellanmålet var dock han och två andra barn farliga grisar. Leken pågick fortfarande då jag gick hem.

måndag 6 juni 2011

blåst

Fortfarande varmt, men det blåser så man vågar knappt sitta ute. Det kan ju blåsa ned något på en. Gick en långpromenad på förmidagen innan det blev aldeles för varmt.

Imorgon är det jobb igen.

söndag 5 juni 2011

Dop

Var på dop idag. Pojken som döptes är adopterad från Sydafrika och det sjöngs på Swahili. Han fick även ett namn på Swahili. Lite annorlunda inslag men trevligt. Gott fika efteråt.

Nästa helg bär det av till Pålsboda. Ska bli trevligt. Saknar alla där. Sedan får man ju se Greger också. Hugo och Harry är oroliga att presenterna vi köpte i Berlin är borta. Men de behöver inte vara oroliga. Jag har ordning på dem.

Nästa vecka är det gårdsfest på jobbet på onsdag och avslutning på pedagogisk dokumentation och Mångfaldsfestival i Trädgårdsföreningen på fredagen. En fullspäckad vecka med andra ord. Sedan måste jag få in lite tid att lära mig alla växter också. Djuren kan jag redan.

lördag 4 juni 2011

premiär

Sven på balkongen i shorts. Tyvärr har jag inget bildbevis.

fredag 3 juni 2011

Äntligen!

Nu är solen här. Ska snart ut på ballkongen igen.

Pilträden på vår gård är beskurna. De ser konstiga ut utan några grenar. Jag tyckte de kunde beskurit vårt skatbo på samma gång.

torsdag 2 juni 2011

boktips maj

Följande böcker blev lästa i maj:
Den glömda trädgården av Kate Morton
Kungligt snygg-mäktiga modedrottningar och stilsäkra prinsessor av Ebba von Sydow
Denna dödens kropp av Elisabeth George
Sommarhuset av Anna Fredriksson

Bäst var den glömda trädgården.

Vart tog den utlovade solen vägen?

Den har visserligen kommit fram nu och det verkar inte blåsa så mycket. Hoppas den stannar kvar över helgen som lovat.

onsdag 1 juni 2011

äntligen lite ledig

Då var ledigheten äntligen här. Solen skiner men det blåser en kall vind. Man är aldrig nöjd med vädret.

Räknade ut igår att det är bara fyra veckor till semestern.