onsdag 31 augusti 2011

stolt

Vilka duktiga barn som uppträdde för Viktoria och Daniel i Botaniska idag. En smärre miss med en pojke som snubblade på en mikrofonsladd under uppträdandet, annars gick allt bra. Men oj vad många barn som somnade på bussen tillbaka.

Var på en helt underbar kurs igår om de nya målen i läroplanen i naturkunskap och teknik. Kursen var på Universeum och blandades med föreläsning och praktiskt arbete. Vi hann med en tur inne på själva Universeum också och i butiken där.

Här kommer augustis boktips också:
Julia av Anne Fortier
Det fördolda av Hjort och Rosenfeldt
Doft av hämnd av Mikael Bergstrand
Ljusets dotter av Elisabet Nemert
Sarahs nyckel av Tatiana de Rosnay
Vackra lögner av Lisa Unger

Bäst var Ljusets dotter.

söndag 28 augusti 2011

som vanligt igen

Nu går bussarna som vanligt igen, men polisen ska ha vissa resurser kvar och väktare vid två hållplatser. Sven sa då han kom hem igår morse att så mycket poliser och folk hade han aldrig sett här förut.

Vilket tråkigt väder vi hade igår. Ösregn mer eller mindre hela dagen. det blev filmtittande på kvällen Sex and the City 2. Filmen inte serien.

torsdag 25 augusti 2011

laglöst land

Stenkastning och skottlossning där vi bor. Busstrafiken leds om för att garantera innevånarnas säkerhet. Men att gå längre från bussen genom det oroligaste området kvälls och nattetid är tydligen helt okej. Polisen satsar store resurser här. Hur kan det komma sig att Sven inte då såg någon polis då han cyklade hem igår kväll? Polisen vet dessutom vilka det är, men gör ändå inte något.

tisdag 23 augusti 2011

diskussion i tvättrummet

Barnen tycker fortfarande att det är lite förvirrande med de nya avdelningarna. Följande diskussion hörde jag i tvättrummet idag:
Pojke 5 år: Vad gör du på där? Du går ju på Spiran.
Flicka 3 år: Nej jag går på Skattkammaren.
Pojke 5 år: Du ska visst vara på Spiran.
Flicka 3 år: Nej Marika kom och tog mig
Pojke 5 år med stora ögon: Jaha.

Som om jag skulle gå runt på förskolan och plocka till mig barn som jag ville ha på min avdelning.

Barn är för roliga.

Annars präglas dagarna för fyra åringarna av nästa veckas begivenhet. De ska sjunga för Viktoria och Daniel då de kommer till Göteborg. Enligt en flicka ska hon bara sjunga om Sven också tittar på. Vi får väll se hur det blir med den saken.

måndag 22 augusti 2011

konstigt

Har bokat tågbiljett hem från Hallsberg om två veckor och första klass är billigare än andra klass. Konstigt. Dålig komfort och alltid något trasigt på tågen. Undra vad det blir denna gång. Helgen efter blir det Växjö igen. Då blir det vanligt hederligt Inter city tåg.

söndag 21 augusti 2011

Bohus fästning, Marstrand och Brattön

Vi började med Bohus fästning där vi var när de öppnade vid 10.00. Intressant att se. Stod pris för skolklasser och förskolegrupper också. Aldrig att jag skulle åka dit med en förskolegrupp. Jag skulle ha hjärtat i halsgropen hela tiden och vara orolig att något barn skulle försvinna eller trilla i dammen.

Efter Bohus fästning åkte vi mot Marstrand där vi åt en god middag på Koö sidan. Jag åt fisksoppa och Sven Schnitzel.

Efter detta bar det av till rörtången där vi blev hämtade med båt för tur till Brattön. Det är en arbetskamrat till Sven som har sommarstuga där. Fika ute på altanen och promenad runt ön innan vi åkte hem igen. Med andra ord en heldag ute i solen.

lördag 20 augusti 2011

kräftor

Ikväll blir det kräftor med Erik och Maria.

torsdag 18 augusti 2011

Bra på jobbet

Inskolningarna gick jättebra idag också. Den tjej som har störst vana från förskola innan går full dagar. De andra från tisdag nästa vecka gissar jag. De vill fortfarande inte gå hem. Men det märks att de ganska nyss blivit blöjfria. Det händer små olyckor ibland.

tisdag 16 augusti 2011

Inskolningar

Idag började de nya barnen. De två som kom till oss idag ville absolut inte gå hem då det var dags för det. Bådar gott inför morgondagen. Det är ju altid lättare då de är vana vid förskola sedan innan.

Imorgon kommer den tredje tjejen också.

måndag 15 augusti 2011

Varför hinner man bara hälften?

Vi hade studiedag idag. På eftermiddagen hade vi egen planering men vi han bara med hälften av det vi tänkt. Varför är det alltid så?

fredag 12 augusti 2011

fylld krabba

Blev så glad när jag kom till fiskdisken och såg att de hade börjat med fylld krabba igen. Det och lax fylld sjötunga ska jag festa på i kväll.

torsdag 11 augusti 2011

bil till jobbet

Idag körde jag bil till jobbet. Underbart ! De vanliga 45 minuterna blev raskt 20. Det är Mariannes och Leifs bil vi fortfarande har kvar. När man börjar riktigt tidigt kommer jag att ta bilen så länge vi har den kvar. Fast om jag någon gång köper en egen bil så inte blir det en SAAB 95 kombi utan en mindre bil.

onsdag 10 augusti 2011

Höstligt

Regn och sol omvartannat. Åska har det varit på eftermidagen också. Det har varit 12 grader tre morgnar på rad. Undrar just hur kallt det är klockan sex som jag ska gå upp imorgon.

Idag hann jag sätta upp alla namnlapparna på jobbet. Sven kom och hämtade mig och vi åkte till Coop och handlade.

tisdag 9 augusti 2011

rörigt

Golvet i vår stora matsal bonades idag vilket innebar att vi bara var på en avdelning. Blev väldigt rörigt. Hoppas vi kan vara på vår avdelning i morgon igen. Det behöver barnen med allt det nya och det är vår avdelning som haft flest barn idag också. Idag dök en två tjejer upp som inte kom igår och som är väldigt kontaktsökande. Bra att de kom idag när man verkligen hade tid för dem.

måndag 8 augusti 2011

semestern slut

Då har man jobbat första dagen efter semestern. Förvillande för både barn och viss personal. De som jobbar i flygeln med de små barnen hade ett barn idag på fyra personal. Vi som jobbar med de lite större hade 10 barn. Fler kommer att dyka upp imorgon. Jag fick höra av en treåring idag att jag befann mig på helt fel avdelning idag. Att jag var hans nya fröken var inte helt lätt att förstå. Vid mellanmålet hade han nog fattat. Då skulle han sitta i mitt knä och äta.

lördag 6 augusti 2011

trerätters

Var på Källarkrogen och åt en underbar trerätters middag ikväll. Fisksoppa till förrätt, röding till huvudrätt och vit chokladmousse med jordgubbar till efterrätt.

På måndag är det dags att jobba igen. Känns konstigt när man varit ledig så länge som fem veckor. Har aldrig haft så lång semester förut. Sedan blir det ju lite annorlunda med ny avdelning och att vara den enda ordinarie första veckan, men det går säkert bra.

fredag 5 augusti 2011

Solen borta för denna gång?

Vaknade i morse av att det regnade. Var uppehåll på förmidagen men nu har det regnat i flera timmar.

På måndag är det dags att jobba igen.

tisdag 2 augusti 2011

Flugorna borta.

Idag har jag inte sett en endaste fluga sedan imorse. Kan det bero på att grannen städade sin ballkong idag.

Har kommit på att jag har en fördel till att inte jobba med små barn i höst. Muslimernas fastemånad ramadan har ju just inletts. Det finns inget värre än att skola in små ledsna barn och samtidigt ta hand om apatiskka föräldrar. De jag ska skola in är alla vana vid andra förskolor och känner varandra sedan innan.

måndag 1 augusti 2011

semesterminnen

Idag kom alla semesterbilderna från Fuji. Är nu insatta i albumet.

Sista semesterveckan för mig. Sven började jobba idag.