tisdag 29 november 2011

Julskyltning på NK

Vi har delat upp barnen i tre grupper där vi gör lite olika aktiviteter. Denna vecka blir det julskyltning med en grupp i taget. Igår var jag med min grupp. Roligast var tomtens kalsonger och myrorna i tåget.

Sedan fick de varsin chokladtomte också. Är egentligen godisförbud på förskolan, men är man på utflykt så är man.

fredag 25 november 2011

600

Detta är inlägg 600. Helt otroligt att det blivit så många.

Var och köpte julklappar idag. Hugo och Harry och mamma och pappa är det färdigköpt till. Bara mina systrar och Sven kvar.

onsdag 23 november 2011

Onsdag

Nedräkning. Lärarstudenterna kommer tillbaka. Imorgon kommer en och nästa vecka de andra två. De har olika lång praktikperiod, men vi har någon ända fram till jul. Passar perfekt med allt som ska göras. Pepparkaksbak och julpyssel och diverse utflykter är planerade.

måndag 21 november 2011

rolig helg

Det blev en långhelg i Pålsboda. Åkte redan i torsdags eftermiddag. I fredags var vi till Vingåker och Factory outleten. Jag fyndade en morgonrock och en klänning. På lördagen var det så dags för klassåterträffen. Hur kul som helst. Helgen innehöll också en hel del tid med Hugo och Harry. Promendad i mörkret med ficklampa, en tur i skogen och mycket annat. Det finns bara snälla spöken talade de om också ifall alla spöken i Göteborg var dumma. Harry ville följa med oss hem men Hugo var lite mer tveksam. De har ju badkar sa Harry. Det har farmor och farfar med sa Hugo.

onsdag 16 november 2011

Klassåtertträff

Imorgon bär det av till Pålsboda. ska på klassåterträff med gymnasieklassen på lördag i Örebro. Ska bli jättekul att träffa alla igen och sw vad som hänt på sju år.

Har tagit en semesterdag på fredag. Då blir det en tur till Vingåker och deras factory outlet med mamma och pappa.

Fick min utesnick uppgift godkänd. Är överlycklig då jag våndades över alla ritningar.

söndag 13 november 2011

Växjö denna gång

Underbart väder. Hur kan vi alltid pricka in det? Hela fredagen var på universitetet och lördagen innehöll besök på möbelsnickeri, promenad på en rullstensås, besök på Gemla leksaksmuseum och studiebesök på Micki leksaksfabrik. Givetvis besök på fabriksförsäljningen också. Det blev lite julklappar till Hugo och Harry. Egna verktygslådor. Väldigt tunga så det blev taxi hem från stationen. I jul ska de släpas till Pålsboda men jag har bärhjälp.

Trerättersmidag han vi med på fredagkvällen också Sven och jag.

måndag 7 november 2011

telefonsamtal

Ringde till mamma och pappa igår och då var Hugo och Harry där. Pappa ville skoja med dem och gick ner med telefonen till dem och sade att någon ville prata med dem. Mamma eller jultomten var gissningarna. Gissa om fasters hjärta smälte då Hugo fick telefonen och efter att jag sagt hej till honom sade: "Åh det är min Marika". Med påföljden att Harry gärna också ville prata. Bamsefilm var roligt och de vill fortfarande ha stängseldjur och bok i julklapp. Jag skulle också hälsa Sven att de behövde nya bilar då vi kommer dit nästa gång. Det blir nästa helg. Känner jag Sven rätt gör han som de vill.

lördag 5 november 2011

nya avloppsrören

Fy vad det stank plast och lim när jag kom hem i torsdags efter att de satt in de nya avloppsrören. Det var bara att öppna fönster och balkongdörr. Att äta i köket var inte att tänka på. Jag satt med jackan på i vardagsrummet och åt Sushi. Idag har lukten gått bort helt. HURRA!

torsdag 3 november 2011

Diverse

Boktips oktober:
Glysas öga av Cecilia Helle
Det bästa av allt av Ronna Jaffe
Lotte av Lesley Pearse
Som en drömbild av Nora Roberts
Bäst var Lotte.

Igår köpte jag en ny mobiltelefon till Svens stora fasa. Han tror aldrig jag kommer att lära mig använda den. Det blev en Sony Ericsson Xperia.

Idag var vi på Sjöfartsmuseét med vår barngrupp. Helt otroligt duktiga. Klappa havet var en aktivitet som vi var med på. Barnen fick klappa blandannat sjöborrar och krabbor. De satt och lyssnade duktigt i en hel halvtimme.

Idag får vi nya avloppsrör hemma. De sätter tydligen nya i de gamla. Hoppas det håller bara.