söndag 31 mars 2013

Böcker lästa i mars

Dessa böcker blev lästa i mars:
Magikerna av Lev Grossman
Efter festen av Liza Jewell
Dolda fel och brister av Elsebeth Egholm

Bäst var dolda fel och brister

fredag 29 mars 2013

Nöjda killar

Då var vi hemma igen. Hugo och Harry har varit hos oss i fyra dagar. Vi åkte med tåget och hämtade dem och höll aldrig på att komma tillbaka p g à brand i ett ställverk utanför Laxå. Det var humlans roligt att åka tåg iallafall. Vi var på Universeum, på mitt jobb, Alfons Åberg huset och på Naturhistoriska. Allt uppskattades och att sova borta i eget rum gick också bra och i sommar gör vi om allihopa tycker dem. Dock var ormarna på Naturhistoriska tråkiga för de rörde ju inte på sig.

fredag 22 mars 2013

Påsklov

I år har jag påsklov. Både jag och Sven är lediga nästa vecka så på måndag åker vi och hämtar Hugo och Harry. De ska vara hos oss några dagar. Ska bli jättekul.

söndag 17 mars 2013

Choklad och lakritsfestival

Var på choklad och lakritsfestival idag. Nästa gång går jag själv. Sven var nöjd efter en kvart. Det blev dock lakritsstänger med choklad och havssalt, godisblandningar och hallon och lakritste och viol och lakritste. Lite shopping blev det också. Bon Jovis nya cdoch State of Dramas debut cd, strumpbyxor och en pocket bok om reportern Dicte som just nu går i Tv 4 på måndagar. Sedan blev det mat på Golden Days innan vi åkte hem.

lördag 16 mars 2013

Födelsedag

Har haft en bra födelsedag med fika och Erik,Maria och Njal var här då.Mysigt att få hålla en liten bebis. Han sov gott hos mig. Nu har vi precis ätit en god middag och ska strax dricka lite champagne.

Igår hade jag fiskdamm på jobbet till barnens stora glädje. De visste nämligen inte vad det var och jag tyckte det var på tiden att de fick reda på det. Att det sedan var godis man fick gjorde ju inte saken sämre. Två fina presenter fick jag också. Av en pojke ett armband och av en flicka ett par örhängen.

Annars var teckningarna från Hugo och Harry också fina. När de ringde och grattade idag hade Harry glömt vad han ritat men han kommer nog på det om några dagar sade han.De kommer föresten hit påskveckan och ska sova över utan mamma och pappa.

onsdag 13 mars 2013

Stolt fröken

Idag hade fyra och femåringarna sitt årliga musikuppträdande. Alla klev uppe på scenen och sjöng och spelade och vågade till och med sjunga i mikrofonen. Då är man stolt som fröken.

Största problemet just nu på jobbet är att Jean och Staffan krupit in i vår projektor. Hur får man bort spöken egentligen. Sedan har Sven fått två konkurrenter. En fyra åring och en femåring. Båda är nämligen kära i mig.

måndag 11 mars 2013

Mysteriet på Greveholm

En mycket uppskattad julkalender av barnen på jobbet. Nu finns den del som sändes  på 90 talet i repris och den tittar vi på varje dag efter lunch. Nackdelen är dock att så fort något händer  på avdelningen är det Jean och Staffan som varit framme. Största samtalsämnet är hur man tar sig till Greveholm utan föräldrar och fröknar. Trollstavar behövs nog.

söndag 10 mars 2013

här igen

har inte bloggar på ett bra tag. tyckte jag bara skrev samma sak och inte hade något nytt att skriva. Men nu är jag här igen. Jag som retat Sven för hur länge han kan spela spel på datorn. Sedan jag skaffat min IPad mini sitter jag där med spelet Wonder Zoo och det är bara att erkänna. Det är svårt att sluta.