lördag 30 oktober 2010

Ännu mer pluggande

Ute skiner solen och jag har gett mig i kast med nästa veckas uppgifter. Snart ska jag iallafall ta mig en paus och gå ut en stund i solen. Jag behöver handla lite mer tills ikväll. Jag ska överraska Sven med en trerätters middag ikväll.

torsdag 28 oktober 2010

stackars blogg

JAg har bloggat väldigt lite senaste tiden och värre lär det bli. Nästa vecka slutar jag inte tidigt en enda dag, vilket innebär att jag inte är hemma före 17.00 en enda dag. Helgen är med andra ord vikt för nästa veckas uppgifter. Något kul händer nästa vecka iallafall. Vi ska till Sankt Jörgen Spa här på Hisingen med jobbet och bo över tisdag-onsdag nästa vecka. Jag kan nästan vinka hem.

måndag 25 oktober 2010

prinsesstårta

Det bjöd chefen på idag. Anledningen var att hon verkligen uppskattade vårt jobb innan och under kronprinsessbesöket i fredags. Våra barn sjöng för dem och enligt Daniel var det det allra bästa på hela besöket. Enligt barnen var Daniel och Viktoria snygga, snälla och vackra. Är man det har man verkligen gjort intryck på våra barn.

Annars var dagens största begivenhet att barnen fick nya lådor och att en av femåringarna tappade sin första tand. I skogen till på köpet.

söndag 24 oktober 2010

Sista gången i Växjö

Iallafall på den här kursen. Känns lite tråkigt då det var jättetrevliga personer man läste med. Lärarna var också engagerade och inte som de gamla stofilerna på pedagogen.

Vi han med lite shopping också och en god trerätters middag på fredagkvällen.

måndag 18 oktober 2010

Universeum

Dagens utflykt blev uppskattad. Vad jag inte fattar är varför ormarna ringlar som tokiga när jag tittar på dem? Speciellt i ormgropen med svenska ormar som väll dessutom ska sova för vintern nu? Jag hade två barn som höll mig i handen så jag inte skulle vara för rädd hos ormarna. Snällt värre, men vad hjälpte det när alla sju barnene som var med glatt kom och ville titta på ormarna. En pojke talade om att en sådan häftig orm skulle han köpa. Det går nog inte då blir det ju inga ormar kvar sa jag. Jodå han nskulle be att få den i en burk med lock och sedan skulle ndet vara en present till mig.

Vid rockatanken blev jag så illa tvungen att klappa rockorna. Jag kunde ju inte vara feg för allt ansåg två barn. Det kunde jag ju hålla med om och så läskigt var det ju faktiskt inte. de var lite sträva. de flesta barnen klappade rockorna också.

söndag 17 oktober 2010

trevlig helg

Hade besök i helgen av mamma, pappa och Harry. Det första han gjorde då de kom i fredags var tydligen att gå och leta efter mig i lägenheten. Mina skor var ju hemma. Att jag kunde ha flera par tänkte han inta på. När de kom och hämtade mig på jobbet kastade han sig över knoppusslen och pusslade allihop. Väl hemma igen passade han på att busa rejält. Vi åt god mat och på lördagen var det en tur upp på stan. Väldigt roligt med alla bussar och spårvagnar. På kvällen fick han popcorn. Så han hade det roligt fast allt enligt honom var nej då vi frågade. Idag efter frukost åkte de hem. Det värsta på hela helgen var nog ändå att jag hade tagit farmors bild. Vårt bröllopsfoto var det han syftade på.

torsdag 14 oktober 2010

Ser fram mot morgondagen

Imorgon kommer mamma, pappa och Harry till oss. Harry ringde presis och talade om att han ska åka långt, långt i morgon i bilen. Han talade om också att det kommer bera en, vilket betyder att det bara är han och inte Hugo. Det var mycket viktigt. Han har väskan med också. Ska bli jätteroligt med besök.

onsdag 13 oktober 2010

Skohjälpare och fixarlåda

Två nya ord jag fick höra idag. Vi har möblerat om på avdelningen. De nya möblerna kom äntligen. Gissa om barnen blev imponerade över att deras fröken kunde skruva isär de gamla hyllorna. Visste Sven att han hade en så bra fixarfru? Det var föresten tur för honom för då behöver han inte fixa hemma. JAg kan ju allt redan.

Har klippt mig idag. Känns lite ovant för jag klippte lugg. Undrar just när jag hade det sist?

tisdag 12 oktober 2010

Bara 15 inlägg kvar

Då har jag skrivit inlägg 400. Inte illa va?

Allt rullar på på jobbet. Nu har vi två lärarstudenter. Underbart. Sven envisas att kalla dem för praktikanter, men jag tillrättavisar honom varje gång. Det är ju en viss skilnad eller hur?

Började Reggie Emilia kursen igår. Vi satt på små barnstolar i tre timmar. Man hade ingen rumpa kvar på slutet.

söndag 10 oktober 2010

homestyling

Har numera ett helt nytt badrum. Duschdraperi och badrumsmatta inköpta på Claes Olsson och nya handdukar på Åhlens så nu åker det gamla vi hade i badrummet ut. Jag har hängt om lita tavlor också. När mamma och pappa kommer på fredag har de med sig en ny tavla. Stackars Sven han känner väll inte igen sitt eget hem när han kommer hem.

lördag 9 oktober 2010

pluggande

Denna dag är vikt för pluggande. Har inte orkat något i veckan pga enefterhängsen förkylning. Har däckat i soffan på kvällarna men nu känns det bättre. Har nästa helg att se fram emot. Då kommer mamma och pappa och de har med sig Hugo eller Harry.

Har äntligen fått reda på min nya lön. Jag fick på ökt med 1100. Helt okej.

torsdag 7 oktober 2010

Inget av jobben

Sven fick inget av jobben han sökte. Otur då det ändå var fyra stycken.

Helgen i Pålsboda var bra. Hugo och Harry var hos mamma och pappa då jag kom dit. Pappa talade glatt om att alla tre pojkarna sov då de varit på en långpromenad i skogen. Den tredje pojken var Sven. De vaknade snabbt efter att jag kommit dit och Hugo och Harry fick sina paket så jag är inte sömnig lästes fyra gånger på samma kväll. Vi åt en god middag med tårta till efterrätt. Mina systrar kom också och Mathilda fick sin flyttpresent. Hugo gav henne den och sa att den var från tomten. Gissa vem som läste godnattsaga och vilken bok det var?

På lördagen åkte vi till skojlandet och Sven fick verkligen leka också. Vem som hade roligast är väll frågan. Hugo och Harry var helt orädda och klättrade upp i en hoppborg med Sven som slutade i en rutshbana och längst ned skulle jag stå och ta emot. Vi avslutade utflykten med köttbullar på IKEA. Min brors födelsedagspresent var också från tomten.

På söndagen var vi på hästtävling innan det var dags att åka hem igen. Gretas grav var föresten lite speciell. Blommor fanns det så klart och ett Iron Maiden skivomslag från skivan "Live after death". Lite kul tycker jag. Den som satte dit det var min systers sambo som var hästrädd då de blev ihop. Där ser man vad kärleken kan göra.

I fredags och lördags var det föresten 2 år sedan Harrys operationer och han är som vilken två åring som helst. Helt otroligt vad läkarna kan göra.

Har förresten tur. Ännu en helt underbar lärarstudent. Nästa måndag ska vi till Universeum med åtta barn jag och lärarstudenterna. Ska bli jättekul.

fredag 1 oktober 2010

riktigt duktig på datorer

Jag har lyckats med det som verkade omöjligt. Jag har numera Internet på min jobbdator. Fråga mig inte hur jag gjorde men det fungerar iallafall. Ska jobba i tre timmar till sedan bär det av till Pålsboda.

Det känns lika konstigt varje år när det är mörkt då man går upp på morgonen och det inte ljusnar förrän man är på jobbet.